(Özel) Beyoglu'nda Bulunan Tarihi Binalarin Kapilari Çalindi

Beyoglu Tarlabasi Mahallesinde bulunan tarihi binalara hirsizlar dadandi. Hirsizlar yüzyillik tarihe sahip pek çok binanin tarihi kapilarini çaldi.

(Özel) Beyoglu'nda Bulunan Tarihi Binalarin Kapilari Çalindi
Iddiaya göre, Tarlabasi Mahallesinde bulunan ve su an içerisinde ikamet olmayan pek çok tarihi binanin kapisi buralara dadanan hirsizlar tarafindan çalinarak hurdacilara satildi. Bir süre önce kapilarin çalindigini fark eden vatandaslar hemen belediye ekiplerine haber verdi.

Belediye ekipleri ise çalinan tarihi kapilarin yerine bina girislerine tas ve tuglalar örerek bos kalan tarihi binalara girilmemesi için önlem aldi.

Kapilarin çalinmasindan sikayetçi olan mahalle sakinlerinden Erdal Sihlar,” Mahallede hirsizlik var. Hirsizlar gelmis tarihi evlerin kapilarini çaliyorlar. Buralari hep çaldilar. Bütün tarihi kapilari çalip götürüyorlar. Bu kapilar en az 120 - 130 yillik kapilar. Bu binalarin sahipleri vardi fakat hepsi satildi. Kapilar üç dört aydir çaliniyor. Asagi sokaklara dogru hep çalindi. Çalindigini gördügümüzde belediyeye haber verdik tugla ördüler, saclar ördüler. Bu binalarim tarihi epey var. Bakin orada yaziyor 1881 yili diye Atatürk’ün dogdugu sene yapilmis, siz hesaplayin artik. Bu binalar sahipsiz iste evleri bosaltiyorlar, iste gece sabaha karsi gelip kapilari çalip götürüyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA