Esnaf Odalari Birlik Baskani Öztürk'ten Asi Çagrisi

Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bahamettin Öztürk, artan vaka sayilarinin esnafin endiselendirdigini belirterek, esnafin yeniden bir kapanmayi kaldiramayacagini söyleyerek asilama çagrisinda bulundu.

Esnaf Odalari Birlik Baskani Öztürk'ten Asi Çagrisi
Birlik Baskani Öztürk, “Is yerlerimiz kapali kaldi. En çok zarar gören kesimlerin basinda esnaflarimiz geliyor. Birlik beraberlik içinde hastaligi yenecegiz derken vaka sayilari tekrar tirmanisa geçti. Esnafimiz da tekrar kapanma korkusu yasiyor. Vatandaslarimiza sesleniyorum. Çocuklarinin gelecegini, çevresindeki insanlari düsünüyorlarsa asi yaptirsinlar. Ekonomik olarak zora girmek istemiyorsak asi oranini artirmaliyiz” dedi.

Asi olmanin herkesin ortak sorumlulugu oldugunu da aktaran Öztürk, “Gerekirse asi yaptirmayanlari belirli yerlere almamaliyiz. Eglence merkezleri, kahvehaneler, oteller gibi insanlarla iç içe bulunacaklari yerlere alinmamalari için gerekli basvurulari yapiyoruz. Hepimizin bir isi, gelecegi var. Vaka sayilarinin artmasi, ölüm oranlarinin yüksek olmasi bizim is yerlerimizin kapanmasi ve sosyal hayatimizin kisitlanmasi anlamina geliyor” diye konustu.

Öte yandan, Kirsehir Il Saglik Müdürlügü dün yapilan asi sayisini 7 bin 126 doz olarak paylasti. Müdürlükten yapilan açiklamada; 4 bin 275 doz aile sagligi merkezlerinde 2 bin 223 doz çadir uygulamasinda 638 doz mobil ekiplerce asilama yapildigi bildirildi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca ise yaptigi sosyal medya paylasiminda Bolu, Çankiri, Kirikkale, Kirsehir, Aksaray ve Konya’nin da Baskent Ankara’nin asi olma kararliligi ve hizina örnek çalisma yapmasi tavsiyesini paylasmisti.
Kaynak: İHA