Büyüksehir Kirsal Alanlardaki Olasi Yanginlar Için Sube Müdürlügü Kuruyor

Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi, Türkiye’yi sarsan yanginlar üzerine harekete geçti. Meclis, Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde Itfaiye Orman Köyleri ve Kirsal Alan Yanginlari Müdahale Sube Müdürlügü kurulmasini oy birligiyle kabul etti. Kurulacak müdürlük bünyesinde kent genelinde olasi yangin riskleri arastirilacak, yangin riskinin yüksek oldugu bölgelerde dogru ve basarili bir müdahale için profesyonel ekip olusturulacak ve yangina müdahale noktalari kurulacak.

Büyüksehir Kirsal Alanlardaki Olasi Yanginlar Için Sube Müdürlügü Kuruyor
Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Agustos ayi olagan meclis toplantisinin ilk oturumu Baskan Tunç Soyer idaresinde yapildi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) toplantinin açilisinda Baskan Soyer, son günlerde meydana gelen orman yanginlarina iliskin konustu.

Türkiye’nin birçok yerinde çikan yanginlarla büyük ormanlik alanlarin tahrip oldugunu ifade eden Soyer, “Bugün itibariyle 13 gündür devam eden yanginlarda sona gelindigine dair haberler aliyoruz. Hem hayatini kaybeden vatandaslara rahmet hem de yakinlarina bassagligi diliyoruz. Evleri yanan, mallari zarara ugrayan üreticilerimize geçmis olsun diyoruz” dedi.



“30’un üzerinde yangin basladigi anda söndürülebildi”

Yine son günlerde sik sik trafik kazalarinin yasandigini da animsatan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, sunlari söyledi: “Üst üste iki trafik kazasinda çok sayida vatandasimizin hayatini kaybettigini ögrendik. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen ay boyunca yüzümüzü güldüren haberler de olmadi degil. Olimpiyatlarda basarilar gögsümüzü kabartti. Izmir’den basari elde eden çok sporcu var, onlarla iftihar ediyoruz. Izmir’de büyük yangin çikmasini önleyen itfaiye ve zabitalarimiza tesekkür ediyoruz. Mesire yerlerinde, ormanlarda çok çalistilar. 30’un üzerinde yangin basladigi anda söndürülebildi. Onlara çok sey borçluyuz. Yangin yerinde görev yapan itfaiyeci kardeslerimize yaptiklari canla basla görev için huzurlarinizda tesekkür ediyorum.”

Yeni sube müdürlügü kuruluyor

Mecliste, baskanlik makaminca gündeme eklenen Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde Itfaiye Orman Köyleri ve Kirsal Alan Yanginlari Müdahale Sube Müdürlügü kurulmasina yönelik önerge de görüsüldü. Önergeye iliskin konusan Soyer, "Bu felaketten bir vazife çikararak Izmir’de orman köylerinde tedbirler alacak sube için bilgilendirme yaptik" ifadelerini kullandi. Önerge mecliste oylanarak kabul edildi.

Yangin müdahale noktalari olusturulacak

Büyüksehir Belediyesi, kurulacak müdürlük bünyesinde kent genelinde olasi yangin riskleri arastiracak. Yangin çikma riskinin yüksek oldugu bölgelerde dogru ve basarili bir müdahale için profesyonel ekip kurulacak. Ihtiyaç ve gereklilikler dogrultusunda ekipmanlar da saglanacak. Yine yangina müdahale noktalari olusturulacak. Bölge halki yangin ve dogal afetlere karsi bilinçlendirilerek ön müdahaleye dahil edilecek.

Mugla’ya destek karari

Mugla’da çikan yanginlar sonucu zarar gören üreticilere destegini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, yeni bir karar daha aldi. Baskanlik makaminca gündeme eklenen ve oy birligiyle kabul edilen maddeye göre Mugla ve ilçelerinde yangindan etkilenen küçük ölçekli üreticilere 7 bin çuval kuzu büyütme yemi destegi verilecek.
Kaynak: İHA