Bahreyn'den Tunus Cumhurbaskani Said'de Destek

Bahreyn Disisleri Bakani Abdullatif bin Rasid ez-Zeyyani, ülkesinin Tunus Cumhurbaskani Kays Said’in aldigi kararlari destekledigini belirtti.

Bahreyn'den Tunus Cumhurbaskani Said'de Destek
Tunus Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Cumhurbaskani Kays Said’in Kartaca Sarayi’nda Bahreyn Disisleri Bakani Abdullatif bin Rasid ez-Zeyyani’yi kabul ettigi bildirildi.

Görüsmede, Zeyyani ülkesinin Tunus Cumhurbaskani Said’in aldigi kararlari destekledigini ve Tunus halkinin yararina bu zor dönemi asmak için uygun kararlar alma yetenegine olan güvenini dile getirdi.

Bahreyn’in Tunus’ta olanlari egemen bir mesele olarak gördügünü ve hiç kimsenin buna müdahale etme hakki olmadigini belirten Zeyyani, uluslararasi toplumu siyasi, ekonomik ve saglik sorunlariyla yüzlesmek için Tunus ile olan destegini ve dayanismasini sürdürmeye çagirdi. Zeyyani ayrica, Cumhurbaskani Said’e, Bahreyn Krali Hamad Bin Isa El Halife’nin sözlü mesajini iletti.

Cumhurbaskani Said de alinan istisnai kararlarin devlet ve yeteneklerine müdahaleye son vermeyi amaçladigini vurgulayarak, Bahreyn Kralligi’na, yönetimine ve halkina, bu tarihi durumda Tunus’a verdigi destek ve dayanisma için tesekkür etti.

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, 25 Temmuz’da Tunus Basbakani Hisam El-Mesisi’yi görevden aldigini ve meclisin yetkilerini 30 gün boyunca dondurdugunu duyurmustu.
Kaynak: İHA