Astsubay Ferhat Gedik Sehadetinin 4'Üncü Yilinda Anildi

Iskenderun Sehit Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Fevzi Mercanoglu: 'Sehidimiz Eren Bülbül'ü korurken sehit oldu. O ölmesin ben öleyim diye, önüne atladi. Bunu her insan yapamaz'

Iskenderun Sehit Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Fevzi Mercanoglu, Trabzon'un Maçka ilçesi kirsalinda 11 Agustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplariyla sicak temas sirasinda Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik'in, Eren Bülbül ile beraber sehit oldugunu belirterek, "O ölmesin ben öleyim diye, önüne atladi. Bunu her insan yapamaz." dedi.

12 Agustos tarihinin sehit Ferhat Gedik'in hem dogum günü hem de topraga verildigi gün oldugunu hatirlatan Mercanoglu, Eren Bülbül ile Ferhat Gedik'in sehadetlerinin 4. yil dönümünde tüm sehitlere rahmet dilediklerini söyledi.

Sehit acilarinin ilk günkü gibi taze oldugunu ifade eden Mercanoglu, "Ben de sehit babasi olarak, yarin yildönümü olan Ferhat Gedik kardesimizin mekani cennet olsun diyorum. Allah bu aciyi bir daha kimseye yasatmasin. Sehidimiz Eren Bülbül'ü korurken sehit oldu. Onun önüne atlayip, o ölmesin ben öleyim diye. Bunu her insan yapamaz. Bu sehitlerimizin çogunlugu zaten böyle sehit olmustur. Devletine, milletine bagliligini halkina bagliligini belli etmek adina bunu yapmistir. Kismet olursa yarin sehidimizin kabrini ziyaret etmek isteriz. Tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz." diye konustu.

Sehitlerine bu kadar önem veren baska bir devletin olmadigini da vurgulayan Mercanoglu, tarihte Çanakkale'nin geçilmedigi gibi bugün yine geçilemeyecegini kaydetti.

Ülkeyi karistirmak isteyenlerin her zaman oldugu gibi yine oldugunu belirten Mercanoglu, "Simdi de ormanlarimizi yakmak için seferberlik yapmislar. Ancak Türkiye bunun da üzerinden gelecektir. Türkiye hiçbir zaman yikilmaz, yikilmayacaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA