Sinop'ta Popülasyonunun Artirilmasi Için Dogaya 250 Keklik Salindi

Sinop'un Boyabat ilçesinde, bölgedeki popülasyonunun artirilmasi amaciyla 250 keklik dogaya birakildi.

Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlügüne ait çiftliklerde yetistirilen kinali keklikler, ilçenin farkli noktalarindan dogaya salindi.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, kekliklerin dogaya birakilma töreninde yaptigi konusmada, dogayi ve hayvanlari koruma adina bu tür girisimlerin devam edecegini söyledi.

Hayvanlarin "daglarin süsü" oldugunu vurgulayan Çetin, "Maalesef geçmiste çok kötü sekilde kaçak avcilik yapilmis. Su güzel doganin her tarafinda keklik olmasi gerekiyor. Su var, tarimsal alanlar var, kayaliklar var ama maalesef eskiden her tarafinda olan bu bölgede keklik kalmamis. Insallah simdi keklik sürüsü salacagiz. Vatandaslarimizdan beklentimiz bunlara sahip çikmalari. Çünkü buralar onlarin, bu hayvanlarin sesi bile korumak için yeterlidir." ifadelerini kullandi.

DKMP 10. Bölge Müdürlügü Boyabat Sef Vekili Ahmet Gökgün de kekliklerin 14 haftalik oldugunu belirterek, "Kesinlikle kaçak avciliga müsaade edilmeyecektir. Kaçak avcilara idari yaptirim cezasi, arti, keklik basina da 850 lira tazminat cezasi uygulanacaktir." dedi.

Kaynak: AA