MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, MYP 1. Türk Gençlik Kurultayi'ni Topluyor

2023 seçimlerinde Cumhurbaskanligina aday olmayi düsünen Ahmet Reyiz Yilmaz partisini seçimlere girmeye hazir hale getirdikten sonra seçim startini 22 Agustos’ta Ankara Nazim Hikmet Kültür Merkezi’nde Gençlik Kurultayi yaparak verecek. Daha önce yapilan kadin kurultayi pandemiye uygun kosullarda yogun katilima sahne olurken, sartlarin olusmasi halinde 100 bin imza ile aday olma düsüncesini tasiyan Yilmaz, “Gençlik Kurultayimiza Türk Devletlerinden de katilim yapmayi planliyoruz” dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, partisi ve Cumhurbaskanligi seçimlerine iliskin açiklamalarda bulundu. Yeni bir çaga girildigini ifade eden Ahmet Reyiz Yilmaz, “Eminim ki, halkimiz degisime destegini geçen her gün daha da artiracaktir. Ben Aksener’in eski bir siyasi olarak çok ragbet görecegini düsünmeyenlerdenim. Bu nedenle halkin yeni yüzlere ihtiyaç duydugunu düsünüyorum. MHP genel baskanligina da 2009 kongresinde aday olmus birisi olarak Aksener ve kendi çevresinde bulunanlarin Türk siyasetine ve ekonomisine katacagi bir deger oldugunu düsünmüyorum. Aksener’in etrafinda kümelenen eski MHP bakiyesi olan isimler MHP içinde bilinen malum yapidir. Bu yapi eger göreve gelecekse AK Parti ve MHP devam etsin derim. Aksener, Koray Aydin disinda var olan yapiyi derhal temizlemelidir. Benim kendilerini iyi taniyan biri olarak tavsiyem budur. Etrafinda bulunan kahvehanede kumar oynayan tiplerden bu memlekete zarardan baska bir sey gelmez” ifadelerini kullandi.

“Sartlar olusursa aday olurum”

Sözlerini sürdüren Yilmaz, “Biz Muhafazakar Yükselis Partisi olarak çok hizli teskilatlandik. Ayni hizla büyük ve yogun katilimli kongreler yaptik. Eger bekledigim sekilde bir atmosfer olusursa tamamen kirlenmemis, ülkesine her zaman dis pazarlarda gelir ve istihdam saglamis bir mütesebbis olarak bakin, siyasi demiyorum çünkü ben siyaset eskisi ve siyasetten geçinen biri degil bir Türk Mütesebbis olarak Cumhurbaskanligina aday olurum. Genç Parti ittifak için Muhafazakar Yükselis Partisi’ni ziyaret etti. Parti organlari kendilerini ilerleyen günlerde ziyaret edecek. Sartlar olusursa üçüncü bir yol en dogru yol olarak bir baska ittifak cephesi olusabilir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA