Çin, Mobil Taksi Sirketi Didi'ye Ait 25 Uygulamayi Mobil Magazalardan Kaldiriyor

Çin Siber Uzay Idaresi, ülkenin en büyük mobil taksi uygulamasi olan Didi sirketine ait 25 uygulamayi kisisel verileri toplama kurallarini ihlal ettigi gerekçesiyle uygulama magazalarindan kaldirma emri verdi.

Çin Siber Uzay Idaresinin yaptigi açiklamada, yürütülen inceleme sonucunda Didi sirketinin, kisisel verileri toplama sekli ve nasil kullandigiyla ilgili "ciddi ihlaller" bulundugu ifade edildi.

Magazalardan kaldirilmasi emri verilen Didi'ye ait 25 uygulamanin içinde Didi'nin diger isletmeleri ve mobil taksi sürücülerinin kullandigi uygulamalar da bulunuyor.

Çin Siber Uzay Idaresi, geçen hafta siber güvenlik incelemesiyle karsi karsiya olan Didi sirketinin ana uygulamasinin mobil magazalardan kaldirilmasini emretmisti.

Didi sirket sözcüsü, son gelismelerle ilgili henüz bir açiklama yapmadi.

Internet düzenleme kurumu ayrica, sorusturmalar sonuçlanana kadar Didi'nin yeni müsteri kabul etmesinin yasaklandigini açikladi.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme Kurumu (SAMR), 12 Mart'ta aralarinda Çinli arama motoru Baidu, sosyal medya sirketi Tencent, mobil taksi sirketi Didi ve telekomüniskasyon sirketi Softbank'in da bulundugu 12 sirkete tekellesme karsiti yasayi ihlal ettikleri gerekçesiyle 77'ser bin dolar para cezasi kesildigini duyurmustu.

Çin, büyük teknoloji sirketlerinin tekelci uygulamalarinin önüne geçmek için yeni düzenlemeleri, 8 Subat'ta yürürlüge koymustu.

Kaynak: AA