Zekeriya Tutar Yildizlar Türkiye Tekvando Sampiyonasi'nin Açilis Töreni Yapildi

Türkiye Tekvando Federasyonunun 2021 yili faaliyet programinda yer alan Yildizlar Türkiye Tekvando Sampiyonasi'nin açilis töreni, Ankara'da gerçeklestirildi.

Zekeriya Tutar Yildizlar Türkiye Tekvando Sampiyonasi'nin Açilis Töreni Yapildi


Türkiye Tekvando Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, kisa bir süre önce hayatini kaybeden federasyon asbaskani Zekeriya Tutar'in adinin verildigi ve Keçiören Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen sampiyonaya 67 il, 562 kulüpten toplam 1892 sporcu katiliyor.

Bir hafta sürecek sampiyonanin açilis törenine, Keçiören Kaymakami Ugur Bulut, Çubuk Kaymakami Adem Keles, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Ankara Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Prof. Dr. Metin Sahin, Türkiye Kick Boks Federasyonu Baskani Salim Kayici, Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, rahmetli Zekeriya Tutar'in kardesi Nabi Tutar ve oglu Enes Tutar ile 15 Temmuz gazileri Cihan Uygun ve Seyit Aga Topal katildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, açilista yaptigi konusmada, salgin sonrasinda ilk Türkiye Sampiyonasi'ni düzenlemenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, "Biz yine de dikkatli olacagiz. Maske, mesafe, temizlik önlemlerimizi alacagiz. Sampiyonamiza katilan herkese tesekkür ediyor, sporcularimiza ve antrenörlerimize basarilar diliyorum." diye konustu.

Sahin, kisa bir süre önce hayatini kaybeden federasyon asbaskani Zekeriya Tutar'in da tüm camia tarafindan çok sevilen ve sayilan bir kisilik oldugunu dile getirerek, onun yoklugunu her zaman hissettiklerini söyledi.

Baskan Sahin, açilisa katilan merhum Zekeriya Tutar'in kardesi Nabi Tutar ve oglu Enes Tutar'a da bir plaket verdi. Ayrica son dönemde tekvando camiasindan ebediyete irtihal eden isimler de anildi.

Sampiyonanin açilis töreninde yaklasan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi anma programi da gerçeklestirildi.

Sehitler dualarla anilirken, açilisa katilan gaziler Cihan Uygun ile Seyit Aga Topal'a birer plaket takdim edildi.

Baskan Sahin, 15 Temmuz'un öneminden bahsettigi konusmasinda, Türk milletinin kahramanligini asla unutmayacaklarini ve unutturmayacaklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA