Yigilca'da Muhtarlara 'Kadina Yönelik Siddetin Önlenmesi' Konusunda Egitim Semineri Verildi

Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Siddeti Önleme Merkezi (SÖNIM), Yigilca Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ve Yigilca Ilçe Emniyet Amirligince tüm köy ve mahalle muhtarlarina yönelik "kadina yönelik siddetin önlenmesi" konusunda egitim semineri düzenlendi.

Yigilca Imam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü SÖNIM sosyologu Emine Baris, Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun, kadina yönelik siddetin boyutlari ve türleri, siddetin dogurdugu sonuçlar, siddet gören kadinin basvurabilecegi kurum ve kuruluslar, kadina yönelik siddetin önlenmesi ve kadina yönelik yapilan çalismalar ile muhtarliklarin üzerine düsen görevler hakkinda bilgiler verdi.

SÖNIM Müdürü Hülya Temiz ise merkezin çalismalari hakkinda muhtarlari bilgilendirdi.

Yigilca Emniyet Amirligi Komiser Yardimcisi Abdürrahim Yüksek de Içisleri Bakanligi KADES (Kadin Destek Uygulamasi) hakkinda bilgi verip brosür dagitarak, "Kadinlarimiza yönelik siddetin önlemesi konusunda KADES uygulamasi ile Içisleri Bakanligimiz siddet olaylarina kolluk kuvvetleri vasitasiyla aninda müdahale edilmesine olanak saglamistir. Siddet magduru kadinlarimiz bu uygulamanin yani sira Alo 155, 156, 112 ve 183 çagri hatlari ile Kaymakamlik, Aile Mahkemeleri, Cumhuriyet Savciligi, Barolarin Kadin Danisma Merkezleri Kadin Sivil Toplum Kuruluslarina da basvuru yapabilmektedirler." diye konustu.

Seminerde konusma yapan Yigilca Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Said Cesur da Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüyle koordinasyon halinde çalistiklarini anlatarak, "Siddet magduru olan kadinlarimizin ve çocuklarimizla ilgili gerek acil barinma, gerek acil nakdi destek vb. yardimlar konusunda Sayin Kaymakamimizin baskanliginda gereken tüm önlemler 3294 sayili kanun kapsaminda alinmaktadir." dedi.

Kaynak: AA