Yerli Asi 'TURKOVAC', Faz-3 Çalismasi Kapsaminda Istanbul'daki Gönüllülere Uygulaniyor

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Emin Kalkan: 'Türk asisini bekleyen ve Faz3 çalismasi için gönüllü olmak isteyen tüm gönüllü vatandaslarimizi hastanemize davet ediyoruz. eNabiz üzerinden basvurular aliniyor' Asi olan bir gönüllü: 'Yerli asiyi vurdurdum, memnunum. Uzun süredir bekliyordum. Önceligimiz yerli. Herkese tavsiye ederim'

Saglik Bakanligi, Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi is birligi ile gelistirilen Kovid-19 asisi "TURKOVAC", Faz-3 asamasinda Istanbul'daki gönüllülere uygulanmaya baslandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan isminin "TURKOVAC" oldugu açiklanan yerli inaktif Kovid-19 asisi, yaygin kullanim öncesi son asama olan Faz-3 çalismalari kapsaminda Ankara Sehir Hastanesi'nin ardindan Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde de uygulaniyor.

Asi, e-Nabiz üzerinden randevu alan ve gönüllülük sartlarini tasiyan vatandaslara yapiliyor.

Hastanede yürütülen asi çalismalarina iliskin basin mensuplarina açiklamada bulunan Bashekim Prof. Dr. Mehmet Emin Kalkan, Türkiye'nin dünyada asilamada en hizli ve basarili ülkeler arasinda yer aldigini vurguladi.

Prof. Dr. Kalkan, TURKOVAC asisina gönüllü olan vatandaslari asilamak için hastanelerinin Faz-3 laboratuvarlarinda özel bir ekip kurulduguna isaret ederek, su bilgileri paylasti:

"Bu hastalarin takibi için olusturulan alanlarda asi gönüllülerimizi asiliyoruz. Asinin, Faz-3 çalismasindaki yaklasik 40 bin gönüllünün neticeleriyle birlikte hizlica yaygin kullanima geçecegini ümit ediyoruz. Türk asisini bekleyen ve Faz-3 çalismasi için gönüllü olmak isteyen tüm gönüllü vatandaslarimizi hastanemize davet ediyoruz. e-Nabiz üzerinden basvurular aliniyor. Bizlere basvuran gönüllülerin iletisim numarasi geliyor. Biz bunlari arayarak randevularini olusturuyoruz. Bunun disinda da gönüllüler, Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde asilarini olabilecekler. Gönüllü olanlari davet ediyoruz."

Bugün 10 gönüllünün asi olacagini aktaran Kalkan, vatandaslara, "Randevular hizlica doluyor. Dolayisiyla çok vakit kaybetmeden bir an önce basvurularini bekliyoruz." diye seslendi.

- "Yerlilik benim önceligim"

Esi ile birlikte TURKOVAC asisinin Faz-3 çalismasina gönüllü olan ve bugün asisi yapilan bir vatandas, Saglik Bakanligi'nin çalismasini duydugu andan bu yana yerli asiyi bekledigini ve gönüllülük için kayit olusturdugunu aktararak, duygularini söyle ifade etti:

"Yerli asiyi vurdurdum, memnunum. Uzun süredir bekliyordum. Önceligimiz yerli. Herkese tavsiye ederim. Türk hekimlerimizin, Saglik Bakanligi'nin yapmis oldugu çalismalar. Yerlilik; benim önceligim, amacim, tavsiyem. (Asi sonrasi) Bir sikintim yok Allah'a sükür."
Kaynak: AA