Vanli Aileler Çocuklarina Kavusmak Için HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti

Van'da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önündeki eylemlerini bu hafta da sürdürdü.

Vanli Aileler Çocuklarina Kavusmak Için HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti
Cumhuriyet Caddesi'nde her hafta bir araya gelen 32 aile, "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak", "Van anneleri evlat nöbetinde" ve "Çocuklarimizi istiyoruz" yazili dövizler tasidi.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP Il Baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarina teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sinif ögrencisiyken 23 yasinda PKK'li teröristlerce kandirilarak daga götürülen Mikail Erdinç'in annesi Gevez Erdin, AA muhabirine, 7 yildir çocugundan hiçbir haber alamadigini söyledi.

Çocuklarina kavusuncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Erdin, "Çocugum avukat olacakti, kandirip daga götürdüler. Ölü mü sag mi bilmiyorum. Yillardir onun acisiyla yasiyorum. Buradan çocuguma sesleniyorum, gel devletine teslim ol. Bizler de eylememize sonuna kadar devam edecegiz. Insallah en yakin zamanda evlatlarimiza kavusacagiz." dedi.

Çocugu 9 yasindayken daga kaçirilan Eyüp Baran da "Çocugum okula giderken kaçirildi. Her yerde aradim ama çocugumu vermediler. HDP'den habersiz kaçirilmadi, onlarin haberi vardi. Çocuklarimiza kavusana kadar buradayiz. Kimse korkmasin, tüm aileler seslerini yükseltsin. Sayimiz daha da artarak devam edecek." seklinde konustu.

Bir süre önce evladina kavusan ve annelere destek için eyleme katilan Atiye Dayan ise "7 aileyle basladik, sayimiz her geçen gün artiyor. Insallah tüm anneler evlatlarina en kisa zamanda kavusur." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA