Turkovac'in Faz-3 Çalismalari Kapsaminda Istanbul'da Gönüllüler Asilaniyor

Ilk yerli inaktif Covid-19 asisi Turkovac’in Faz-3 çalismalari kapsaminda gönüllülerin asilanmasina devam ediliyor. Asilamayla ilgili konusan Türkiye Saglik Enstitüleri Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan, “Su anda yerli asimiza büyük bir teveccüh oldugunu görüyoruz. Bunun disinda TÜSEB’in desteklemis oldugu baska asi çalismalari da var. Gönüllü olmak isteyen vatandaslarimizi asi çalismalarina katilmaya davet ediyoruz” dedi.

Turkovac'in Faz-3 Çalismalari Kapsaminda Istanbul'da Gönüllüler Asilaniyor
Saglik Bakanligi, Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi is birligi ile gelistirilen ilk yerli inaktif Covid-19 asisi Turkovac’in Faz-3 çalismalari kapsaminda gönüllülerin asilanmalarina devam ediliyor. Bu kapsamda Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne gelen bir kari koca yerli asi için gönüllü olarak asilarini oldu. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Emin Kalkan ve Türkiye Saglik Enstitüleri Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan da süreç hakkinda bilgi verdi. Faz-3 çalismalari kapsaminda gönüllü olmak isteyen vatandaslar, gerekli kriterleri saglamasi durumunda E-nabiz uygulamasi üzerinden randevu alarak yerli asidan olabilecek.

“Yerli asimiza büyük bir teveccüh oldugunu görüyoruz “

Yerli asiyla ilgili sürdürülen çalismalara iliskin konusan Türkiye Saglik Enstitüleri Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan, “Ilk yerli Covid-19 asimiz geleneksel bilinen teknikle gelistirildi. Faz-3 çalismalari tamamen TÜSEB’in koordinasyonunda devam ediyor. Uçtan uca bir asi çalismasini gerçeklestirmis oluyoruz bu büyük bir gurur ülkemiz için Türkiye’de su anda baktigimizda müthis bir asilama hizi var. Gönüllü olmak için asi olmamis olmak gerekiyor. 18-55 yas arasinda halihazirda Covid-19 geçirmemis olmak gerekiyor. E-Nabiz’dan gönüllü olmak isteyen kisiler basvurularini yapiyor. Onlu sayilarla Faz-1 gerçeklestirildikten sonra asinin güvenilirligi ortaya çikmis oluyor. Bundan sonra Faz-2 asamasina basvuruluyor, yüzlü ifade etmis oldugumuz sayilarda ve burada da elde edilen iyi sonuçlarla beraber artik Faz-3 yani binli sayilarla ifade etmis oldugumuz gönüllü sayilarina geçmis oluyoruz. Su anda yerli asimiza büyük bir teveccüh oldugunu görüyoruz. Bunun disinda TÜSEB’in desteklemis oldugu baska asi çalismalari da var. Gönüllü olmak isteyen vatandaslarimizi asi çalismalarina katilmaya davet ediyoruz” dedi.



“Tüm vatandaslarimizi hastanemize davet etmek istiyoruz”

Gönüllülerin asilanmasiyla ilgili sürece iliskin bilgi veren Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Emin Kalkan, “Faz-3 laboratuvarimizda gönüllü olan vatandaslarimizin tümünü asilamak için burada özel bir ekip kurduk. Asi gönüllülerimizi asiliyoruz. Çalismadaki yaklasik 40 bin gönüllünün neticeleriyle birlikte hizlica yaygin kullanima geçilecegini ümit ediyoruz. Bu anlamda Türk asisini bekleyen Faz-3 asisi için gönüllü olmak isteyen tüm vatandaslarimizi hastanemize davet etmek istiyoruz. Günlük bugün on kadar kisimizi asilayacagiz” dedi.



“Vurdurdum, memnunum, sikintim yok”

Asiya gönüllü olan bir vatandas, “Bakanligimizin çalismasini duydugumuzdan beri, önceligimiz yerli, yerli asiyi bekliyorduk. Tavsiye ederim herkese, vurdurdum memnunum. Sikintim yok Allah’a sükür. Sanki hiçbir sey yok gibi” dedi.

Kaynak: İHA