Türkiye'de Ilk Kez Hem Lise Hem Ustalik Diploma Töreni Gerçeklestirildi

Milli Egitim Bakanligi çalismalari ile Türkiye’deki Mesleki Egitim Merkezleri ögrencilerine bu yil ilk defa hem lise diplomasi hem de ustalik belgesi es zamanli mezuniyet töreni ile verildi. Bu kapsamda Kayseri Osman Düsüngel Mesleki Egitim Merkezi’nde de 69 ögrenci mezun olarak diploma ve belgelerini aldi.

Türkiye'de Ilk Kez Hem Lise Hem Ustalik Diploma Töreni Gerçeklestirildi
Osman Düsüngel Mesleki Egitim Merkezi’nde düzenlenen diploma törenine Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu, egitim merkezi yönetimi, mezun olan ögrenciler ve basin mensuplari katildi.

Bu mezuniyetin siradan bir mezuniyet olmadigini söyleyen Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu, “Tabi bu siradan diploma töreni degil. Ben özellikle bunu vurgulamak için bu konusmayi yapmak istedim. Bizim mesleki egitim merkezlerinden mezun olan ögrencilerimiz ayni zamanda lise diplomasi almis oluyorlar. Bu anlamda bir ilki yasiyoruz. Bakanligimizin çalismalari ve onlarin direktifleri dogrultusunda bir ilki gerçeklestirmis oluyoruz. Yani sunu söylemek lazim bizim mesleki egitim merkezlerimiz bundan sonra artik bir meslek lisesi gibi degerlendirmek lazim. Ustalik belgeleri ile birlikte lise diplomalarini almis oluyorlar. Bu yeni bir yaklasim ve bence yillardir olmasi gereken, üzerine durulmasi gereken bir konuydu. Bunu gerçeklestirmis olmanin suan ben heyecanini yasiyorum. Bundan sonraki süreçte de mesleki egitim merkezlerimize ilginin alakanin ve burada egitim görmenin daha da artacagini düsünüyorum. Artmasi gerektigini düsünüyorum. Yani is basinda egitim dedigimiz süreç zaten bu alanda gerçeklestiriyoruz. Kültür derslerimiz bu alanda veriliyor. Bu anlamda ben ögrencilerimizi, kursiyerlerimizi, ustalarimizi ayni zamanda tebrik ediyorum. Hayatlarinda basarilar diliyorum. Hepinize saygi, sevgi ve muhabbetler olsun diyorum” dedi.

Konusmanin ardindan Kayseri’de 1 numarali diplomayi egitimini birincilikle bitiren Kadim Biyik, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu’ndan aldi. Ögrencilerin diploma töreninin ardindan program fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA