TRT 1, Yeni Yayin Dönemine Yeni Yapimlarla Çikmaya Hazirlaniyor

TRT Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Ibrahim Eren, yeni yayin döneminde ekrana gelecek yapimlarla ilgili sosyal medyada paylasimda bulundu.

TRT 1, yeni yayin dönemine yeni yapimlarla çikmaya hazirlaniyor.

TRT Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Ibrahim Eren, TRT 1'in yeni yayin döneminde ekrana getirecegi yapimlarla ilgili sosyal medya paylasimiyla izleyiciye müjdeyi verdi.

Eren, TRT Haber'in içerigini alintilayarak yaptigi paylasimda, "Yeni sezonda birbirinden kaliteli yapimlar yine TRT ekranlarinda olacak. Barbaros'tan Sultan Alparslan'a, Mevlana'dan Haci Bayram-i Veli'ye, Trablusgarp Savasi'ndan Mehmet Akif Ersoy'un hayatina özenle hazirlanmis güçlü yapimlar TRT 1'de yayinlanacak" ifadelerini kullandi.

Yeni sezonda Mevlana, Mehmet Akif Ersoy, Barbaros Hayrettin Pasa, Sultan Alpaslan'in hayati, mücadeleleri ve eserleri, TRT 1 ekranlarinda olacak.

Daha önce, Dirilis Ertugrul, Uyanis: Büyük Selçuklu, Mehmetçik Kûtulamâre ile Abdülhamit gibi dizilerle izleyenleri tarihte yolculuga çikaran TRT, yeni sezon için çalismalarina aylar önceden basladi.

Bu kapsamda, Büyük Selçuklu hükümdari Sultan Alparslan'in dönemin aktörleriyle tarihe damga vuran büyük savasi güçlü kadrosuyla TRT 1'de olacak.

"Trablusgarp" adli dizi, Libyalilarla birlikte verilen mücadeleyi hatirlatacak ve anlatacak. Dizi, Gazi Mustafa Kemal Pasa ve Enver Pasa liderliginde bir grup Osmanli subayinin Libya topraklarinda Italyan isgaline karsi baslattigi destansi mücadele ele alinacak.

- Mevlana'dan Haci Bayram-i Veli'ye

66 yillik yasamindan biraktigi izle bugüne isik tutan mutasavvif Mevlâna’nin hikayesi de TRT'nin bu sezona damgasini vuracak yapimlarindan biri olacak. Ünü sinirlari asan, tasavvuf edebiyatinin en büyük temsilcilerinden Mevlana’nin ilahi aska adanmis öyküsü, güçlü bir prodüksiyonla izleyenleri ekran basina kilitleyecek.

Bir baska Türk mutasavvif Haci Bayram-i Veli'nin hayati da diger yapimlardan olacak. Büyük mutasavvifin kendini bulmasi, Haci Bayram-i Veli'ye dönüsümü izleyicinin ilgisini çekecek.

Büyük Selçuklu Devleti döneminde yasayan Abdülkadir Geylani'nin hayati da "Hay Sultan" dizisiyle hayat bulacak.

Osmanli Imparatorlugu'nun Kaptan-i Deryasi Hizir Reis, bilinen adiyla Barbaros Hayrettin Pasa ve kardeslerinin dillere destan hikayesi "Barbaroslar", TRT ekranlarindaki yerini alacak.

Milli Sair Mehmet Akif Ersoy'un yasami, Istiklal Marsi'ni nasil yazdigi, mücadelesi mini dizi halinde izleyenlerle bulusacak.

- "Iyi ki varsin Eren"

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK terör örgütünün saldirisinda sehit olan Eren Bülbül ile onu kursunlardan korumak için üzerine atlayip siper olan Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik'in hayatinin anlatildigi "Iyi ki Varsin Eren" adli sinema filminin yapimi da devam ediyor.

Yunanistan'da yasayan Bati Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri merhum Dr. Sadik Ahmet'i, hayatini, davasini anlatan filmin çalismalari da sürüyor.

Özellikle çocuklarin ilgiyle izledigi "Tozkoparan" isimli dizi, zaferler ayi Agustos'ta 2 bölüm ile geri dönüyor. Sinema tadindaki bölümlerde zamanda yolculuk yapan kahramanlar, yeni maceralarda 1071'de Sultan Alparslan ile Malazgirt Zaferi'ne, 1922'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Büyük Taarruz ve 30 Agustos Zaferi'ne taniklik edecek.

Gençlere heyecan ve aksiyon söleni sunacak "Altay" kod adli süper kahraman projesiyle kökleri 1000 yil önce Iskenderiye, Bagdat ve Semerkant'a uzanan kadim bir savasin günümüzde devam eden çarpismasi anlatilacak.

Gençler için hazirlanan bir diger yapim ise absürt komedi tarzinda çekilen "Dünya Hali" olacak. Dizide, kendi halinde yasayan bir gencin, dedesinin vasiyeti ile bir anda çilgin bir seyir alan hayati ele aliniyor.

Kaynak: AA