Tanitim Ürünleri Ve Basim Sektörü, Kamu Tasarruf Tedbirlerinde Yeni Degerlendirme Bekliyor

PROMASIAD Genel Baskan Ömer Karatemiz: '(Kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik genelge) Söz konusu genelgede bir çok tedbirde oldugu gibi promosyon ürünleri tedarikinde de yüzde 20 gibi oransal bir tasarruf hedefinin gelmesi, yan sanayileri ile birlikte yaklasik üç yüz bin istihdam saglayan sektörün sürdürülebilirligi açisindan yerinde olacaktir'.

Promosyon ve Matbaa Sanayici Isadamlari Dernegi (PROMASIAD) Genel Baskan Ömer Karatemiz, kamuda tasarruf tedbirlerinin devreye alinmasina yönelik genelgeye iliskin, "Söz konusu genelgede bir çok tedbirde oldugu gibi promosyon ürünleri tedarikinde de yüzde 20 gibi oransal bir tasarruf hedefinin gelmesi, yan sanayileri ile birlikte yaklasik üç yüz bin istihdam saglayan sektörün sürdürülebilirligi açisindan yerinde olacaktir. Tanitim ürünleri ve matbaa sektör temsilcilerinin bu talebini, karar vericilerin dikkate alacagini ve gerekli düzenlemeyi yapacagina inaniyor, genelge ile alinan tedbirlerin hayirlara vesile olmasini diliyoruz." ifadelerini kullandi.

Karatemiz, yazili açiklamasinda, Cumhurbaskani Recep Tayyib Erdogan’in onayi ile 30 Haziran 2021 tarih ve 2021/14 sayili genelgenin yayinlanmasiyla birlikte kamuda tasarruf tedbirlerinin devreye girdigini animsatarak, "Söz konusu genelge ile atilacak olan adimlar, bazi harcama kalemlerinde tasarrufa gidilmesi ve kamu harcamalarinda israfin önüne geçilmesinin amaçlanmasi; kamu kaynaklarinin daha etkili bir sekilde yönetilmesi açisindan son derece yerindedir." degerlendirmesine yer verdi.

Alinan tedbirlerin birçogunun bazi harcamalara sinir getirirken söz konusu harcamalarin yapildigi sektörlerin bundan dogal olarak olumsuz etkilenecegini belirten Karatemiz, sunlari kaydetti:

"Fakat bu sayede kamu finansmani da ciddi ve disiplinli bir sekilde sürdürülebilme imkanina kavusacaktir. Bu çerçeveden baktigimizda her tasarruf bizlere daha az vergi, daha verimli bir kamu yönetimi olarak dönecektir. Ancak genel bütçe içerisinde ciddi bir yer tutmayan promosyon ve tanitim ürünleri ile ilgili getirilmis olan tedbir sinirlama seklinde degildir. Alinan tedbir, promosyon ve tanitim ürünleri aliminin tamamen durdurulmasidir. Kamuya hizmet verecek sekilde üretim bandini ve ekibini olusturmus sektör firmalarinin bir anda müsterisiz kalmasi anlamina gelebilecek bu uygulamanin sektör firmalari için ciddi sorunlar yaratabilecegi tedirginligini yasamaktayiz."

Söz konusu genelgede birçok tedbirde oldugu gibi promosyon ürünleri tedarikinde de yüzde 20 gibi oransal bir tasarruf hedefinin gelmesinin, yan sanayileri ile birlikte yaklasik üç yüz bin istihdam saglayan sektörün sürdürülebilirligi açisindan yerinde olacagini dile getiren Karatemiz, "Tanitim ürünleri ve matbaa sektör temsilcilerinin bu talebini, karar vericilerin dikkate alacagini ve gerekli düzenlemeyi yapacagina inaniyor, genelge ile alinan tedbirlerin hayirlara vesile olmasini diliyoruz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA