Sosyal Medya Paylasimlari Nedeniyle Dava Açilan Gaziemir Belediye Baskani Arda'nin Yargilanmasina Devam Edildi

Sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimlar nedeniyle hakkinda "Cumhurbaskanina hakaret" ve çesitli suçlamalarla dava açilan Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda'nin yargilanmasina devam edildi.

Izmir 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya Halil Arda'nin avukati Ayse Zübeyde Aydin ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in avukati Gülsen Gezici katildi.

Avukat Gülsen Gezici, dinlenen taniklar ve sunduklari ekran görüntülerinin, paylasimlarin sanigin sayfasindan yapildigini belgeledigini, Facebook'tan bilgi ve belge getirtilmesine gerek olmadigini savunarak, bu nedenlerle sanigin cezalandirilmasini talep ettiklerini söyledi.

Halil Arda'nin avukati Ayse Zübeyde Aydin ise söz konusu paylasimlarin müvekkili tarafindan yapilmadigini öne sürerek, Emniyet Genel Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligindan alinan raporda yazismalarin tespit edilemediginin ve Facebook'tan tespit edilmesi gerektiginin belirtildigini aktardi.

Aydin, bu nedenle ilgili bilgilerin ABD'deki Facebook sirketinden istenmesini talep etti.

Mahkeme Baskani, Facebook'un genel merkezine müzekkere yazilmasina ve eksiklerin tamamlanmasina karar vererek durusmayi erteledi.

- Dava süreci

Geçen yil ocak ayinda Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda’ya ait oldugu öne sürülen sosyal medya hesaplarinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hakaret içerikli paylasimlarin yapildigi iddiasiyla Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatilmis, Arda hakkinda "Cumhurbaskanina hakaret", "halki kin ve düsmanliga tahrik", "halkin bir kesimini sosyal sinif, din, mezhep, cinsiyet, bölge farkliligina dayanarak alenen asagilama", "halkin bir kesiminin benimsedigi dini degerleri alenen asagilama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarini isledigi iddiasiyla dava açilmisti.

Halil Arda, katildigi durusmada suçlamalari kabul etmemis, iftira ve komploya maruz kaldigini savunmustu.

Kaynak: AA