Siirt Valisi Hacibektasoglu, Alt Yapi Çalismalarini Inceledi

Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, alt yapi çalismalarini inceledi.

Siirt Valisi Hacibektasoglu, Alt Yapi Çalismalarini Inceledi
Vali Hacibektasoglu, SISKI Müdürlügü ekiplerince Baris ve Kooperatif mahallelerinde devam eden çalismalarla ilgili bilgi aldi.

Alt yapida önemli hizmetler yapildigini dile getiren Hacibektasoglu, Baris Mahallesi Hasim Öztanik Ortaokulundan Kooperatif Mahallesi çevreyoluna ve eski Polis Meslek Yüksekokulunun bulundugu alani kapsayan 2 bin 200 metre kanalizasyon yenileme çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Hacibektasoglu, "Daha önce en ufak bir yagista yagmur suyunun kanalizasyon suyuna karisip rögar kapaklarindan sizarak binalarin bodrum katlarina ve sokaklara tasiyordu. Uzun zamandir bu noktada devam eden atik su sorunu gideriliyor. Çalismalari kisa sürede bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Içme suyunda sikinti yasanmamasi için de ilave tedbirlerin alindigini ifade eden Hacibektasoglu, sunlari kaydetti:

"Siirt'te genel bir su kesintisi yasamadik. Arizalardan dolayi zaman zaman kesintiler yasandi. Suyu çok dikkatli tüketmemiz gerekir. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü ile yaptigimiz toplantida Siirt'in ilave içme suyu ve aritma kapasitesini yükseltilmesi için proje çalismasi devam ediyor. Bu sene proje çalismasi tamamlanacak. Önümüzdeki yil ilave kaynak temini ve aritma kapasitesinin arttirilmasi isi baslamis olacak. Çalismalarimizi buna göre yapiyoruz."

Kaynak: AA