Sakarya Nehri'ne Girdikten Sonra Gözden Kaybolan Genç Için Arama Çalismalari Sürdü

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Nehri'nin Karasu ilçesinden geçen bölümünde suya girdikten sonra kaybolan genç için sürdürülen arama çalismalarini yerinde inceledi.

Valilikten yapilan açiklamada, Adatepe Mahallesi'nde nehrin karsi kiyisinda bulunan meradaki hayvanlarina yem vermek amaciyla suya giren, bir süre sonra kaybolan Emirhan Henden'i (20) arama çalismalarinin yapildigi bölgeye giden Vali Kaldirim'in, yetkililerden arama çalismalari ve son durum hakkinda bilgi aldigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaldirim, kaybolan gencin bulunmasi için tüm ekiplerin sahada oldugunu, 5 bot, 9 araç, 1 tekne ve 56 uzman ekip dahil tüm imkanlar ile nehirde ve denizde yogun bir çalisma yapildigini ifade etti.

Istanbul Jandarma Sualti Arama Kurtarma (JAK), Kocaeli Il Emniyet Müdürlügüne bagli polis dalgiçlar, AFAD, SAKDER (Sakarya Arama Kurtarma Dernegi) ekiplerince su üstünde ve su altinda arama çalismalarinin devam ettigini belirten Kaldirim, AFAD Sakarya Bölge Müdürlügü ve Türk Kizilay Karasu Koordinatörlügü tarafindan Henden'in yakinlarinin ve mahalle halkinin ihtiyaçlarinin karsilanabilmesi için çadir kuruldugunu, yemek ve barinma dahil diger tüm ihtiyaçlarin karsilanmasi için talimat verdigini aktardi.

Kaldirim, baraj kapaklarinin kapatildigini, Ankara'dan ve Istanbul'dan ek ekiplerin bölgeye sevk edildigini bunlara ek olarak içinde iki bot ve bir arama-kurtarma köpeginin de bulundugu 15 kisilik Jandarma Özel Ekibinin de bu aksam kente intikal edecegini vurguladi.

Emirhan’in kayboldugu olay yerinde umutla bekleyisini sürdüren aileyi de ziyaret eden Kaldirim, genci kendi evlatlari gibi gördüklerini ve en kisa zamanda bulunmasi için herkesin seferber oldugunu anlatti.

Vali Kaldirim'a Karasu Kaymakami Ahmet Naci Helvaci, Karasu Belediye Baskani Ishak Sari ve diger yetkililer de eslik etti.

Emirhan Henden, 2 Temmuz'da Sakarya Nehri'nin Karasu ilçesinden geçen bölümünde, nehrin karsi kiyisinda bulunan meradaki hayvanlarina yem vermek amaciyla suya girdikten bir süre sonra kaybolmus, ihbari üzerine bölgeye saglik, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edilmisti.

Kaynak: AA