Sakarya Meydan Muharebesi 100. Yil Sempozyumu 9 Eylül'de Basliyor

Ankara’nin Polatli Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi isbirliginde 9-11 Eylül tarihleri arasinda “Sakarya Meydan Muharebesi 100. Yil Sempozyumu” düzenlenecek.

Sakarya Meydan Muharebesi 100. Yil Sempozyumu 9 Eylül'de Basliyor
Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yil dönümü nedeniyle Hacettepe Üniversitesi ve Polatli Belediyesi isbirliginde 9-11 Eylül tarihleri arasinda “Sakarya Meydan Muharebesi 100. Yil Sempozyumu” gerçeklestirilecek. Polatli Belediyesi tarafindan hazirlanan program kapsaminda Hacettepe Üniversitesi Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Enstitüsü ile Polatli Belediyesi Tarihi Alanlar Tanitim Merkezi’nin (POTA) ortaklasa çalismasiyla yurtiçi ve yurt disindan alaninda uzman akademisyenler Polatli’da bir araya gelecek. Üç gün sürecek olan sempozyumda Sakarya Meydan Muharebesi’nde Polatli’nin önemi ve Sakarya Savasi bilinmeyen yönleriyle ayrintili olarak ele alinacak. Istiklal Savasi’nin dönüm noktasi, Polatli için tarihsel ve akademik açidan önemli bir baslangiç olan Sakarya Meydan Muharebesi ile ilgili sempozyum kapsaminda Hacettepe Üniversitesi tarafindan yapilacak protokollerle tarihsel ve akademik arastirmalar önümüzdeki yillarda da devam edecek.

Sempozyuma katilmak isteyen akademisyenler https://www.ait.hacettepe.edu.tr/ adresi üzerinden 2 Agustos tarihine kadar basvurularini yapabilecekler.
Kaynak: İHA