Milas'ta Yabanci Turistlerin Yasadigi Sorunlar Ele Alindi

Milas-Bodrum Havalimani Dis Hatlar Terminali’nde, turizm acentalarinin temsilcileri ile bir araya gelinerek, Milas ve Bodrum’a yurt disindan gelen turistlerin yasadigi sorunlar ele alindi.

Milas'ta Yabanci Turistlerin Yasadigi Sorunlar Ele Alindi


Milas - Bodrum Havalimani Dis Hatlar Terminali’nde, AK Parti Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in de katilimiyla turizm degerlendirme toplantisi düzenlendi.

Milas - Bodrum Havalimani Mülki Idari Amiri Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke’nin baskanliginda düzenlenen toplantiya; TAV Milas - Bodrum Havalimani Genel Müdürü Iclal Kayaoglu, Milas - Bodrum Havalimani Basmüdürü Necati Algül’ün yani sira turizm seyahat acentalarinin temsilcileri katildi.



Toplantinin açilis konusmasini yapan Kaymakam Böke, “Daha önce çok da örnegi olmayan bir toplanti düzenliyoruz. Dünya bir süredir zor bir süreçten geçiyor. Pandemi ile mücadele ediyoruz. Bölgemizin turizm potansiyelini ele aldigimizda ciddi bir hareketlenme oldugunu görüyoruz. Bizler de vekillimizle birlikte özellikle yurt disindan gelen misafirlerimize yönelik karsilasilan sorunlar, problemler varsa nelerdir, gelen misafirlerimizin artirilmasi konusunda neler yapabiliriz gibi kisaca bunlari degerlendirmek istiyoruz. Özetle sizleri dinlemek ve sorunlari not etmek için buradayiz. Amacimiz yabanci turist sayisini artirmak ve hizmet kalitesini yükseltmek” dedi.



Kaymakam Böke’nin ardindan söz alan AK Parti Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise “Bu toplanti gerçekten bölgemiz için iyi olacak. Burada ele alacagimiz konulari not alarak Ankara’da görüsecegiz. Amacimiz havalimanimiza daha fazla uçak indirmek ve insanlarin memnuniyetlerini artirmak. Ben bu konuda her türlü destegi vermeye çalisacagim” dedi.

Mugla’da yapilan asilama çalismalarina da kisaca deginen Demir, “Mugla asilamada birinci sirada” dedi.



Turizm sezonu ile birlikte Milas - Bodrum arasindaki karayolu trafiginde de önemli derecede sorunlar olusmaya basladigini da hatirlatan Demir, “Bodrum trafigi çok sikinti yaratiyor. Bu trafigi nasil düzeltebiliriz bunun çözümüne bakiyoruz. Insallah bu alanda da çalismalarimiz hizlanacak” dedi.

Vekil Demir, konusmasinin sonunda Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ve Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile telefon görüsmesi yaparak toplanti hakkinda bilgi aktardi.

Toplantiya katilan turizm acentalari temsilcileri ise yasadiklari sorunlari tek tek Vekil Demir ve Kaymakam Böke’ye aktardi.

Asilanmis ve test süreci tamamlanmis ülkelerden karantina sürecinin kaldirilmasini talep eden acenta temsilcileri ayrica Bodrum’da trafik, enerji, su ve alt yapi sorunu olduguna dikkat çekti. Sorunlari tek tek dinleyerek not alan Vekil Demir, “Sorunlarin hepsi birer birer çözülecek. Ben bölgemize siyasi gözle bakmiyorum. Her sorunun çözümü için elimden geleni yapiyorum” dedi.

Kaynak: İHA