Mezitli Halk Masasi, Internetten De 7/24 Hizmet Vermeye Basladi

Mezitli Belediyesi tarafindan vatandaslarin sorunlarina hizli çözüm için hayata geçirilen Mezitli Halk Masasi, belediyenin resmi internet sitesinden de 7 gün 24 saat hizmet vermeye de basladi.

Mezitli Halk Masasi, Internetten De 7/24 Hizmet Vermeye Basladi
İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Halk Masasi, sorunlarin hizli bir sekilde çözümünü sagliyor. Daha önce belediye hizmet binasinin girisinde vatandaslara hizmet veren Mezitli Halk Masasi, ‘www.mezitli.bel.tr’ adresinden de hizmet basladi.

Herhangi bir sorunla karsilasan vatandasin belediyeye gelmeden telefon ya da bilgisayar araciligi ile www.mezitli.bel.tr adresinden ‘Halk Masasi’ bölümüne giris yapmasi gerekiyor. Vatandas, açilan sayfada ‘Talep/Öneri - Sikayet’ butonunu tiklayarak kisisel bilgileri ile talep, öneri veya sikayetini girdikten sonra dilerse belge ya da fotograf da ekleyebiliyor. Gönderinin onaylanmasinin ardindan vatandasin telefonuna, talebin ya da sikayetin alindigina dair kisa mesaj gönderilerek, takip numarasi ile yasanan sikintiyla ilgili gelismeleri takip edebilecegi bilgisi aktariliyor.

Belediye personeli tarafindan alinan talep aninda degerlendirilerek ilgili birime aktariliyor ve çözümünün yapilmasi saglaniyor. Talebin sonuca ulastigi bilgisi de yine vatandaslara mesajla iletiliyor. Uygulamanin baska bir avantaji ise dileyen vatandaslara canli destek verebilmesi. Vatandaslar, belediye personeli ile dogrudan görüsme yaparak sorununu aktarabiliyor.

“Talep ve sikayetleri aninda aktaracak bir ekip görevlendirdik”

Mezitli Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinin vatandaslarin yasadiklari sikintilarin en hizli biçimde çözülmesi olduguna vurgu yapan Baskan Neset Tarhan, bu amaçla Mezitli Halk Masasi uygulamasini gelistirdiklerini ve www.mezitli.bel.tr adresli belediye internet sitesini yenilediklerini belirtti.

Baskan Tarhan, sorunlarin acil çözümü konusunda talep ve sikayetleri aninda aktaracak bir ekip görevlendirdiklerinin altini çizdi. Vatandaslarin hizmete ulasma ve sorunlarin çözümü konusunda islemlerin kolaylastigini ifade eden Tarhan, “Mezitli’de yasayan vatandaslarimiz belediye hizmet binamiza gelmeden, telefonla ya da bilgisayarla sorunlarini aktararak çözüme ulasabiliyorlar. Bu yöntemle sikinti yasanan alanlar daha hizli tespit edilebiliyor. Bu durum belediyemiz açisindan da sorunun büyümeden çözülmesi bakimindan büyük avantaj sagliyor. Bu nedenle vatandaslarimizi ‘Mezitli Halk Masasi’ uygulamasini kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA