'Manisa'nin Gençlik Kumbarasi' Projesi Hayata Geçirildi

Kirsal yerlesim yerlerindeki gençlere okuma aliskanligi kazandirmak, bagimliliklardan uzak durarak spora yönelimlerini ve toplumda paylasma ruhunun arttirilmasi amaciyla “Manisa’nin Gençlik Kumbarasi” projesi hayata geçirildi.

Manisa Valiligi, Manisa Il Milli Egitim Müdürlügü ve Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen proje kapsaminda Manisa’nin kirsal alanlarinda yasamini sürdüren gençlerin kitap okuma aliskanligi kazanmalarina yönelik kütüphaneler olusturularak, buralardaki çocuklarin kitap ve oyuncak ihtiyaçlarinin karsilanmasi hedefleniyor. Proje kapsaminda 17 ilçeye kumbaralar konularak kitap ve oyuncak biriktirilecek. Gençlik Merkezlerinde görevli olan gençlik liderleri tarafindan kumbarada biriken kitap ve oyuncaklar toplanacak, kontrol edildikten sonra çocuklara ulastirilacak. Proje kapsaminda her ay bir köy okuluna gidilerek bir kütüphane olusturulacak.

Gençlere paylasma bilinci ve sorumlulugunu kazandirmanin amaçlandigi proje ile ihtiyaci olmayan kitap ve oyuncaklara bir baskasinin ihtiyaci olabilecegi düsüncesini asilamak, ortak kullanilan kitap ve oyuncaklar sayesinde sosyallesmeyi ve kaynastirmayi artirmak, gençlerin kisisel ve sosyal gelisimine katki saglamak, gençlik merkezlerinin taninirligini artirmak, gençlik merkezinden hizmet alan gençlerin sayisini artirmak ve çocuklarin üstün yarari gözetilerek iyi olma hallerinin desteklenmesini saglamak hedefleniyor.
Kaynak: İHA