Malatya'ya Vakif Eserleri Için 24 Milyon 600 Bin Lira Ödenek

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, vakif eserleri ile ilgili Malatya'da devam ettirilen 12 proje için 24 milyon 600 bin lira ödenek ayrildigini belirtti.



Milletvekili Çalik'in iletisim ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalik, Ahmet Çakir ve Hakan Kahtali, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.

Açiklamada milletvekillerinin ziyaret ile ilgili degerlendirmelerine yer verildi.

Milletvekili Öznur Çalik, Kültür ve Turizm Bakanliginda gerçeklesen ziyarette, Malatya'nin kültür, turizm ve vakiflar alanindaki yatirim ve projelerini konustuklarini belirterek, "Sayin Bakanimiza vakiflarimiz, tarihi eserlerimiz, camilerimizin restorasyonu, Arslantepe'nin UNESCO Mirasi Listesi'nde kalici olmasi, UNESCO Yaratici Sehirler Agi kapsamda 'Gastronomi Sehri Malatya' ve Malatya'daki kütüphanelerimiz hususlarinda destekleri için tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Çalik, Vakiflar Genel Müdürlügünün Malatya'da 12 proje çalismasinin devam ettigini ve bu yil için ilk etapta 24 milyon 600 bin lira ödenek ayrildigini vurgulayarak, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un Kurban Bayrami sonrasinda yatirimlari, projeleri ve çalismalari yerinde incelemek üzere Malatya'ya gelecegini kaydetti.

Çakir ve Kahtali ise Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a gerçeklestirdikleri ziyaretin Malatya'nin kültür ve turizm yatirim projeleri açisindan çok verimli geçtigini ifade etti.

Ziyarette Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ve AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci de yer aldi.

Kaynak: AA