Malatya Ticaret Ve Sanayi Odasinin Haziran Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) haziran ayi meclis toplantisi gerçeklestirildi.



Odadan yapilan yazili açiklamaya göre, Meclis Baskani Hasan Özkan yönetimindeki toplantida konusan MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, alti aylik ihracat rakamlari hakkinda bilgi verdi.

Koronavirüs salgininin 2020 yilinda etkisinin en üst seviyede yasandigini ifade eden Sadikoglu, "Allah'a hamdolsun salgin etkisini kaybediyor. Sanayimizde çarklar hizla dönmeye devam ediyor. 2021 yilinin ilk alti ayinda ilimizin ihracat rakamlarinda yüzde 24'lük sevindirici bir artis var. 2020 yilinin ilk alti ayinda ilimizden 135 milyon dolarlik ihracat gerçeklesirken 2021 yilinin ayni döneminde 175 milyon dolarlik ihracat gerçeklestigini görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak ISGEM Mesleki Egitim Merkezi için yapim ihalesine çikildigi aktaran Sadikoglu, "Üniversite veya meslek lisesi mezunu olup is bulamayan veya herhangi bir is tecrübesi bulunmayan gençlerimize umut olacak ISGEM Mesleki Egitimle Büyüyor Projesi hazirladik. Firat Kalkinma Ajansina sundugumuz ve bütçesi bakanlik tarafindan onaylanan 13 milyon lira bedelli proje için 9 milyon lira hibe destek almaya hak kazandik. Projemiz için yapim isi ihalesine çiktik. Teklifler gelmeye basladi, insallah ihaleyi 27 Temmuz'da gerçeklestirecegiz. 14 yeni islik ile mesleki ve teknik egitim alanlarinin yer alacagi merkezin 8 ay gibi kisa sürede faaliyete geçmesini planliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA