Karatay Belediyesinden Iki Sosyal Tesis Daha

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan Akörenkisla ve Yaglibayat mahallerinde yapimlari tamamlanan sosyal tesislerin açilislari düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Karatay Belediyesinden Iki Sosyal Tesis Daha
Hizmet ve yatirimlarini ilçe sakinlerinin ihtiyaçlarina göre hayata geçiren Karatay Belediyesi, yapimlarini tamamladigi Akörenkisla ve Yaglibayat Sosyal Tesislerini Yaglibayat Mahallesi’nde düzenlenen toplu bir törenle hizmete açti. Toplamda 1 milyon 300 bin liraya mal olan tesisler vatandaslar için önemli bir sosyal çekim merkezi olmasi beklenirken tesislerin açilis töreninde konusan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, çok amaçli olarak hizmet vermesine yönelik tasarlanan sosyal tesislerin mahallelere deger katacagini belirtti.



“Karatay’i yatirimlarimizla ilmek ilmek isliyoruz”

Ilçede gerçeklestirdikleri her yatirimda vatandaslarin isteklerini göz önünde bulundurduklarini ve bu dogrultuda Karatay’i sosyal donati alanlariyla ilmek ilmek islediklerini ifade eden Baskan Hasan Kilca, 7 sosyal tesisin daha müjdesini verdi. Hasan Kilca, “Karatay için var gücümüzle çalisiyor ve ilçemizin marka degerine katki sunmak için gayret ediyoruz. Içinde bulundugumuz pandemi sürecini en iyi sekilde degerlendirerek ve hemsehrilerimizin bizden talepleri dogrultusunda ilçemizi ilmek ilmek hizmetle dokudugumuza inaniyoruz. Bunu yaparken de vatandaslarimizin talep, istek ve önerilerini almaya büyük özen gösteriyoruz. Karatay’imizi merkezde oldugu gibi merkeze uzak mahallelerde de sosyal donatilarla gelistiriyoruz. Geçtigimiz yil temelini attigimiz Akörenkisla ve Yaglibayat sosyal tesislerimizi 9 ay gibi kisa bir sürede tamamlayarak hizmete açiyoruz. Hemsehrilerimizin ihtiyaç duydugu sosyal tesislerin yani sira 80 mahallemizin tamaminda hayata geçirdigimiz yatirim ve projelerimizle, ilçemizin çehresinin degismesi ve gelismesi hedefiyle çalismalarimiza araliksiz bir sekilde devam edecegiz. 7 mahallemize sosyal tesis projesinin daha müjdesini vermek istiyorum. Acidort, Büyükburnak, Zincirli, Esentepe, Divanlar, Yavsankuyu ve Kizören mahallelerimize de sosyal tesis yapmak için kollari sivadik. Bu projeler, hemserilerimizin yasam kalitesini artirirken bizleri daha fazla çalismaya ve üretmeye de tesvik ediyor. Çünkü hemsehrilerimizin memnuniyeti motivasyon ve enerjimizi daha da arttiriyor. Su anda Belediyemizin harman sezonundayiz. 100’e yakin noktada merkez mahallelerimizde, merkeze uzak mahallelerimizde, sanayi alanlarimizda ekiplerimiz çalisiyor. Alt yapi, park bahçe, binalarimizin onarimi gibi birçok alanda hemsehrilerimizin huzuru ve mutlulugu için yogun bir tempoyla üretmeye devam ediyoruz. Insallah bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da Karatay’imizi gelecege hazirlama adina isimize daha büyük bir ask ve sevkle sarilmaya devam edecegiz” dedi.



“Yarinlarin bugünden insa edildigini biliyor buna göre çalisiyoruz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, mahallelere kazandirilan sosyal tesislerin özellikleri hakkinda da davetlilere bilgi verdi. Ilçenin her noktasina insana dokunan hizmetler götürdüklerine vurgu yapan Baskan Hasan Kilca, “Sosyal Tesislerimiz; muhtarlik ofisi, çok amaçli salon ve isyerlerinden olusuyor. Her iki tesisimizin maliyeti çevre düzenlemesiyle maliyeti 1 milyon 300 bin lira. Temelini attigimiz her proje bizleri daha çok heyecanlandirirken, açilisini yapiyor olmak da bizler için ayri bir sevinç ve gurur kaynagi oluyor her bir proje aslinda bir sonraki projemize yeni bir ufuk açmis oluyor. Bugünden yaptigimiz her hizmet gelecegimizin insasina koydugumuz birer tugla tasidir. Biz, yarinlarin bugünlerden insa edildigini biliyoruz ve yaptigimiz hizmetleri görev olarak degil, ilçemizi güzel yarinlara ulastiracak adimlar olarak görüyoruz. Yaglibayat’taki Savatra Antik Kent ile ilgili olarak da kazi çalismalari, Kültür ve Turizm Bakanligimiz, Büyüksehir Belediyemiz, Selçuk Üniversitemizin isbirliginde kazi çalismalari basliyor. Buradaki tarihi de insallah gün yüzüne çikaracagiz. Bunun da müjdesi buradan verelim. Akörenkisla ve Yaglibayat mahallerimize kazandirdigimiz, hemsehrilerimizin sosyal ve ekonomik hayatina katki saglayacak bu tesislerimizin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“Karatay Belediyesinin takdir edilecek çalismalari var”

Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar, ilçeye kazandirilan sosyal tesislerin hayirli olmasini dileyerek Karatay Belediyesi’nin projelerine degindi. Parlar, “Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca, henüz görev süresinin ortasinda olmasina ragmen bir görev dönemine sigmayacak kadar projeyi Karatay’a kazandirdi. Kendisi bir ibadet askiyla çalisiyor ve gerçekten çok takdir edilecek çalismalari var. Bütün imkânlarini kullanarak güzel çalismalara imza atiyorlar Önümüzdeki dönemde daha da güzel müjdeleri ve çalismalari var. Bu mahallemizdeki okul, bu dönemde yapildi. Yine sosyal tesis, çevre düzenlemeleri, diger mahallelerimizdeki yol ve parke çalismalariyla ilçemizin dört bir yaninda güzel hizmetler var. Yaglibayat ve Akörenkisla sosyal tesislerimizin vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyor, Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Karatay hizmette hiz kesmiyor”

AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç de Karatay Belediyesinin güzel çalismalar yaparak hizmette hiz kesmedigini belirerek, “Karatay degisiyor, Karatay gelisiyor. Karatay Termal Tatil Köyü ile geçtigimiz günlerde kapilarini açan Lavanta Bahçesi ile saglik ve egitim yatirimlari ile sosyal tesisleri ve daha sayamayacagiz birçok hizmet ve projesi ile ilçemiz bir baska Karatay olma hedefini çoktan gerçeklestirdi bile. Hizmetlerinden dolayi Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya ve tüm ekibine tesekkürlerimi sunuyorum. Akörenkisla ve Yaglibayat’a kazandirilan sosyal tesislerin ilçemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Karatay her geçen gün güzellesiyor”

Karatay Belediyesinin birçok alanda ilçenin yasam standardini yükselten hizmetler sundugunu söyleyen MHP Karatay Ilçe Baskan Vekili Ahmet Salvarli ise, “Karatay Belediye Baskanimiz göreve gelmeden ‘Bir Baska Karatay’ sloganiyla çalismalarina baslamisti. Simdi geçmise dönüp baktigimizda gerçekten de baskanimiz dedigi gibi Karatay’i her geçen gün daha da güzellesen, her geçen gün biraz daha modernlesen bir ilçe haline getirdi” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan her iki sosyal tesisin açilisi dualarla gerçeklestirildi.

Açilisin ardindan Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ve beraberindekiler, Yaglibayat Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Ilçe Kaymakami Abdullah Selim Parlar ile Baskan Hasan Kilca ile beraberindekiler; Yaglibayat’taki açilis programinin ardindan Akörenkisla Mahallesi’ne de geçerek toplu açilisi gerçeklestirilen Yaglibayat Sosyal Tesisi’nde de inceleme yapti.

Törenlere, Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar ve Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’nin yani sira Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Sagdiç, Karatay Ilçe Müftüsü Musa Imamoglu, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, MHP Karatay Ilçe Baskan Vekili Ahmet Salvarli, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye baskan yardimcilari, birim müdürleri, mahalle muhtarlari ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA