Kapadokya Üniversitesi Asçilik Atölyesine Amerikan Mutfagi Egitimi Verildi

Kapadokya Üniversitesi’nde, Kayseri ilinden lise son sinif ögrencilerinin katilimi ile düzenlene Asçilik Atölyesi’nde Amerikan mutfagi egitimi verildi.

Kapadokya Üniversitesi Asçilik Atölyesine Amerikan Mutfagi Egitimi Verildi


Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleskesinde pandemi kosullari dikkate alinarak yapilan atölye çalismasinda, Ögretim Görevlisi Sef Cem Aydogdu, Amerikan mutfagindan ev yapimi hamburger yemegini ögrencilerle birlikte yapti.

Ögrencilerin egitim ve kariyer planlamalarina destek olma amaci ile Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ile Asçilik Programi tarafindan yapilan etkinlikte ögrenciler, Amerikan mutfagi lezzet egitiminin ardindan uygulama mutfaginda hünerlerini sergilediler.

Mesleki ve teknik bilgilerini ögrencilerle paylasan Sef Cem Aydogdu, atölye çalismasi kapsaminda Amerikan mutfagindan “Ekmegi, Köftesi ve Dip Soslariyla Hamburger” yemegini ögrencilerle birlikte hazirlayarak sunum yapti. Aydogdu, egitime katilan ögrencilerin gün sonunda mutfaktan mutlu ayrildiklarini ve yemege karsi olumlu yönde sempatilerinin olustugunu belirterek, “Iki yili askin süredir benzer atölye egitimlerimiz ile ögrencileri mutfaga hazirliyoruz. Bugün de Asçilik ve Gastronomi alanlarinda neler yapilir, nasil bir egitimden geçilir; bunlari ögrencilere aktarmaya çalistik” ifadelerinde bulundu.

Asçilik Atölyesi sonunda Kapadokya Üniversitesi tarafindan ögrencilere katilim sertifikasi verildi.

Kaynak: İHA