Japonya'daki Sel Ve Heyelan Felaketinde Can Kaybi 9'A Yükseldi

Japonya’da geçtigimiz hafta sonu etkili olan siddetli yagisin yol açtigi sel ve heyelan felaketinde hayatini kaybedenlerin sayisi 9’a yükseldi. Kayip 22 kisiyi arama çalismalari felaketin 6. gününde devam ediyor.

Japonya'daki Sel Ve Heyelan Felaketinde Can Kaybi 9'A Yükseldi
Japonya’da geçtigimiz cumartesi günü siddetli yagisin yol açtigi sel ve heyelan felaketinin bilançosu artiyor. Shizuoka eyaletindeki Atami sehrinde arama kurtarma faaliyetleri felaketin 6. gününde sürerken, hayatini kaybedenlerin sayisinin 9’a yükseldigi açiklandi. Yaklasik 2 bin kisilik Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), itfaiye ve polis gücü, akibeti belirlenemeyen 22 kisiyi bulmaya çalisirken, çalismalarda özel egitimli köpekler ve insansiz hava görüntüleme araçlari da kullanildi. Yeni heyelan riski nedeniyle zor sartlar altinda yürütülen çalismalara bugün etkili olan yogun yagis nedeniyle kisa süreligine ara verildigi ögrenilirken, ekiplerin an itibariyle çabalarini heyelanda toprak altinda kalanlarin olup olmadigini kesinlestirmeye yogunlastirdigi belirtildi.

Siddetli yagis vurmustu

Japonya’da 3 Temmuz’da Kanagawa, Shizuoka ve Chiba eyaletleri basta olmak üzere ülkenin farkli kesimlerinde görülen mevsim normalleri üzerindeki yagis nedeniyle birçok bölgede sel ve toprak kaymalari meydana gelmisti. Afetten en fazla etkilenen bölge Shizuoka eyaletindeki Atami sehri olurken, yasanan sel ve toprak kaymasinda 130 evin zarar gördügü açiklanmisti.
Kaynak: İHA