Izmir'de Saglikçilar, Ücretsiz Ulasim Ve Otopark Uygulamasinin 31 Aralik'a Kadar Uzatilmasini Talep Etti

Izmir'de saglik çalisanlari, 30 Haziran itibariyla sona eren ulasim ve sosyal tesislerden ücretsiz yararlanma hakkinin uzatilmasini istedi.

Türk Saglik-Sen Izmir 2 Nolu Sube Baskani Senol Atici, yaptigi yazili açiklamada, Büyüksehir Belediyesinin, saglik çalisanlarina yil sonuna kadar verilen ücretsiz toplu tasima ve otopark hizmetlerini, belediyenin gelirlerinin yeterli olmadigi gerekçesiyle iptal ettigini savundu.

Saglik çalisanlarinin salginla ilgili mücadelesinin hiz kesmeden devam ettigini kaydeden Atici, "Özellikle asilama ve filyasyon ekipleri sahada, diger saglik çalisanlari da hastanelerimizde takdir edilecek mücadele vermektedir. Ancak Izmir Büyüksehir Belediyesinin yil sonuna kadar saglik çalisanlarina vermis oldugu ücretsiz ulasim ve otopark hizmetlerinden bir anda ne olduysa vazgeçmesi anlasilir bir sey degildir." ifadelerini kullandi.

Belediye Meclisi tarafindan bazi kamu görevlilerinin ulasim hizmetlerinden indirimli, ücretsiz yararlanmalari dogrultusunda karar alindigini belirten Atici, söyle devam etti:

"Kamusal bir görevi ifa eden saglik çalisanlarina da ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanma imkaninin verilmesi, zor sartlar dahilinde görev yapan saglik çalisanlari açisindan moral ve motivasyon saglayacaktir. Sosyal belediyecilik anlayisina uymayan bu kararin, saglik çalisanlarini üzdügü ortadadir. Her türlü zorlukla mücadele eden saglik çalisanlari, bu zor zamanlarinda Izmir Büyüksehir Belediyesi ve tüm yetkili kurumlardan fedakarlik yapmalarini istiyor."

Atici, saglik çalisanlarina ücretsiz ulasim ve otopark uygulamasinin yil sonuna kadar uzatilmasini istedi.

Saglik-Sen Izmir 1 Nolu Sube Baskani Cihan Bektas da Büyüksehir Belediyesince kendilerine "Saglik hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm saglik kurum ve kuruluslarinda çalisan personelin ücretsiz ulasim ve kamuya ait sosyal tesislerden yararlanma hakkinin 31 Mart 2021'e kadar devam etmesi karari alinmistir. Ayrica Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in talimatiyla saglik çalisanlarinin bu haklari 31 Aralik 2021'e kadar uzatilmistir." yazisinin gönderildigini belirtti.

Büyüksehir Belediyesinin sonrasinda bir yazi daha gönderdigini bildiren Bektas, burada "ücretsiz ulasim ve sosyal tesislerden yararlanma hakkinin Haziran 2021 sonu yerine sehven Aralik 2021 sonu olarak belirtildiginin" yazdigini aktardi.

Bektas, ücretsiz ulasimin özellikle çok çalistiklari salgin döneminde kendilerine moral oldugunu kaydederek, "Bunun 'Yanlislik yapildi.' diyerek üzerinin kapatilmasi bizi üzdü. Biz de Soyer'e yeniden yazi yazdik. 31 Aralik'a kadar uzatilmasini istedik." ifadelerini kullandi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Izmir Büyüksehir Belediyesi yetkilileri ise ücretsiz tasima karari alma yetkisinin kendilerinde olmadigini savundu.

Kaynak: AA