Içisleri Bakanligi IZDES Projesi Çalismalari Erzincan'da

Bakan Yardimcisi Tayyip Sabri Erdil: 'Bu projenin tasariminda bakanlik olarak çalismalarimizda da esas aldigimiz sey, milletin gönlünü kazanmaktir'.

Içisleri Bakanligi IZDES Projesi Çalismalari Erzincan'da
Içisleri Bakan Yardimcisi Tayyip Sabri Erdil, Içisleri Bakanligi Izleme ve Degerlendirme Sistemi (IZDES) Projesi ile milletin gönlünü kazanmayi esas aldiklarini belirtti.

Bakan Yardimcisi Erdil, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde (AFAD) düzenlenen basin toplantisinda, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun talimatiyla yaklasik 4 yildir sürdürülen IZDES Projesi kapsaminda üst düzey yöneticilerle kentte toplanti yaptiklarini söyledi.

Proje kapsaminda illere yaptiklari ziyaretlerden bahseden Erdil, "Içisleri Bakanliginin sundugu hizmetleri ve mülki idari amirlerimiz vasitasiyla yani devletin vatandasa sundugu hizmetlerin erisimini kolaylastirmak, vatandasa ulasimini kolaylastirmak, daha etkin ve verimli hizmet altyapisi olusturmak, vatandasimizin yönetime katilimini daha etkin saglamak, ilgili bürokratik süreçleri iyilestirmek, yalinlastirmak ve vatandas memnuniyetini esas alan çerçevede örgütledigimiz, tasarladigimiz proje çerçevesinde ziyaretler yapiyoruz." diye konustu.

Erdil, IZDES Projesi kapsaminda Içisleri Bakan Yardimcilarinin 4 yilda 79 il ziyareti gerçeklestirdigini belirterek, bin yüzün üzerinde sivil toplum kurulusu yöneticisi ve sivil toplum örgütü ile temas kurduklarini dile getirdi.

Vatandas odakli bir çalisma kurgusu içerisinde projeyi sürdürdüklerini aktaran Erdil, sunlari kaydetti:

"Projenin 1 Agustos itibariyla 2. fazina geçiyoruz. Aslinda bu ikinci fazinin ilk ziyaretini de Erzincan ilimizde yaptik. IZDES 2 Projesi çerçevesinde, buradaki ana temamizi da 'vatandas odakli hizmet seferberligi' diye tanimladik. Burada vatandas memnuniyeti, vatandasimiza sunulan hizmetin kalitesini, etkinligini arttirma seklinde bir kurgu ile tasarlandi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 'Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur' talimati ve prensibini esas alarak çalisiyoruz. Bu projenin tasariminda bakanlik olarak çalismalarimizda da esas aldigimiz sey, milletin gönlünü kazanmaktir. Devletin, milletin gönlünü kazanmasi lazim. Bu önümüzdeki süreçte biz de bakanlik olarak daha etkin bir sekilde sahada, alanda vatandasimizin gönlünü kazanma istikametinde sokaga inerek temaslarimizi artiracagiz."
Kaynak: AA