Içisleri Bakan Yardimcisi Erdil Açiklamasi 'Devlet, Milletin Gönlünü Kazanmali'

Içisleri Bakanligi Strateji Gelistirme Baskanligi tarafindan yürütülmekte olan Izleme ve Degerlendirme Sistemi 2 (IZDES2) projesinin ilk ayagi Erzincan’da basladi. Içisleri Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, “Devlet, milletin gönlünü kazanmali” dedi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Erdil Açiklamasi 'Devlet, Milletin Gönlünü Kazanmali'
Içisleri Bakanliginca baslatilan Izleme ve Degerlendirme Sistemi Projesi kapsaminda, bakanlik bürokratlari 81 ile giderek vatandasin memnuniyetini ve tasra teskilatinin verimini degerlendiriyor. IZDES 2 Projesi kapsaminda ilk toplanti Erzincan’a gerçeklestirildi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, vatandaslarin kamu hizmetlerinden memnun kalmalarini saglamak amaciyla gelistirilen Izleme ve Degerlendirme Sistemi (IZDES) çalismasi için Erzincan’a geldi. IZDES kapsaminda kamu kurumlari ve STK temsilcileri ile toplanti yapmak üzere Erzincan’a gelen Erdil, programina Valilik ziyaretiyle basladi.

Daha sonra kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile görüsen Içisleri Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, gazetecilere açiklamada bulundu. Erzincan’da söz konusu hizmetlerin aksamadan yürüdügünü görebildiklerini dile getiren Erdil, varsa eksik ve sorunlari gidereceklerini kaydetti.

IZDES ile 81 ilde Içisleri Bakanligini ilgilendiren kamu hizmetlerinin nasil yürüdügü, vatandaslarin bu konudaki memnuniyeti, aksayan yönler varsa bunlara acil müdahale, memnuniyet verici çalismalar varsa bunlari tespiti konularini degerlendirdiklerini belirten Içisleri Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, vatandas odakli çalisma yaptiklarini söyledi.



Bakan Yardimcisi Erdil açiklamasinda, devletin, millettin gönlünü kazanmasinin altini çizerek, “Bu proje ile ifade ettigim gibi amaçlarimizdan bir tanesi de bakanlik olarak merkez ve tasra arasindaki iletisimi artirmak, birimler arasindaki iletisimi ve paylasimi artirmak, tasradaki istek ve arzulari, egitimleri, önerileri merkeze bakanliga tasima ayrica iyi örnek uygulamalari kurumsal hale getirip yayginlastirmayi bu projede esas aliyoruz. Bu projede IZDES dedigimiz izleme degerlendirme projesi çerçevesinde geçtigimiz 4 yilda 79 ili ziyaret ettik. Bakan yardimcilarimizla yaklasik 4 bin bakanlik çalisanimiz ile ve bu proje çerçevesinde paylasimda bulunduk. Yine bu çerçevede projenin bir kapsami olan toplum temsilcileriyle, bin 100 küsur sivil toplum yöneticisi ile sivil toplum örgütü ile temas kurduk. Onlarin degerlendirmelerini bakanlik çalisanlarimizla ve hizmetlerimizle ilgili ve bu istikamette vatandas odakli bir çalisma kurgusu içerisinde projemizi sürdürüyoruz. Projenin 1 Agustos itibariyle 2. fazina geçiyoruz. Aslinda bu ikinci fazinin ilk ziyaretini de Erzincan’da yaptik. IZDES2 projesi çerçevesinde. Burada vatandas memnuniyeti, vatandasimiza hizmetin kalitesinin, vatandasa verdigimiz hizmetin kalitesinin artirilmasi ile ilgili bir kurgu ile tasarlandi. Biz bugün ifade ettigim gibi birinci fazini tamamladik. Öglenden sonra ikinci fazini tamamlayacagiz. Cumhurbaskanimizin israrla bize verdigi talimatla özellikle kamu çalisanlarimiza rehberlik eden en üst düzeyden en alt çalisanina kadar rehberlik eden talimati düstur olarak kabul ettigimiz talimati devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur talimati ve prensibini esas aliyoruz. Bu projenin tasariminda da bakanlik olarak çalismalarimizda da esas aldigimiz sey milletin gönlünü kazanmaktir. Devlet, milletin gönlünü kazanmasi lazim. Bu önümüzdeki süreç ve vizyonda biz de bakanlik olarak daha etkin bir sekilde sahada, alanda vatandasimiz gönlünü kazanma istikametinde sokaga inerek temaslarimiz artiracagiz Insallah.” diye konustu.

Kaynak: İHA