Hasankeyf Kaymakami Öztürk'ten Yerli Ve Yabanci Turistlere Çagri

Batman’in tarihi ilçesi antik kent Hasankeyf’te yasaklarin sona ermesiyle yerli ve yabanci turist hareketliligi basladi. Hasankeyf Kaymakami Senol Öztürk, “Burasi artik eski Hasankeyf’te oldugu gibi bir mola yeri degildir. Burasi bir dinlenme yeri de degildir. Artik Hasankeyf en az bir gece kendilerine konaklamayi vaat ediyor” dedi.

Hasankeyf Kaymakami Öztürk'ten Yerli Ve Yabanci Turistlere Çagri
Devletin çok ciddi yatirimlar yaptigini belirten Kaymakam Öztürk, ilçede bir hareketlenmenin basladigini, Hasankeyf’in degisim ve dönüsüm içerisinde oldugunu söyledi.



"Turizm acenteleri ve tur firmalarina da çagrida bulunuyorum"

Hasankeyf Kaymakami Senol Öztürk, turizm acenteleri ve tur firmalarina da çagrida bulundugunu söyledi.

Öztürk, "Hasankeyf’in bildiginiz gibi en büyük geçim kaynagi turizm. Hem pandemi olsun hem de kendi çevresinde bir tasinma süreci olsun esnafimiz zor günler yasadi. Insallah bütün bunlari geride biraktigimizi düsünüyoruz. Artik ülkemizdeki yasaklarin da kalkmasiyla birlikte Hasankeyf’te de bir hareketlenme dogal olarak basladi.

Bu ivmenin hizlanacagini düsünüyoruz, çünkü çok ciddi manada devletimiz buraya yatirim yapti. Gelecegi çok parlak olan bir yer. Tüm hemserilerimizi, tüm yerli ve yabanci turistlerimizi bu güzellikleri özellikle tarihi ve kültürel güzellikleri görmeye davet ediyorum. Kalemiz turizme açilmis vaziyette. Müzemiz ayni sekilde. Yeme içme tesislerimiz artik geçen yillara göre çok daha hazir hale geldi. Hem tüketicilerimiz hem turistler için de fiyat performans orani iyi olan bir noktaya geldi. Ben tüm buraya gelen ziyaretçilerin artik buradan memnun ayrilacagini düsünüyorum. Buradan sizin araciliginizla dedigim gibi tüm herkesi buraya davet ediyorum. Özellikle turizm acenteleri ve turlara da buradan çagrida bulunuyorum. Burasi artik eski Hasankeyf’te oldugu gibi bir mola yeri degildir. Burasi bir dinlenme yeri de degildir. Artik Hasankeyf en az bir gece kendilerine konaklamayi vaat ediyor. Az önce de ifade ettim burasi sadece iki üç saat artik durup dinlenip devam edilecek bir yer degil. Çok ciddi devletimiz buraya yatirimlar yapti. Paralar harcadi. Dolaysiyla bütün bu güzelliklerin görülmesi gerekiyor. Müzesi olsun, tekne turlari olsun, kalesi olsun, yeme içme yerleri olsun bunlar zaten bir iki saat içerisinde yapmaniz mümkün degil. Dolayisiyla tekrardan güzergâhlarini ona göre sekillendirmelerini kendilerinden bekliyorum" diye konustu.



"Hasankeyf devletimizin vizyon projesidir"

Kaymakam Öztürk sözlerini söyle sürdürdü:

Hasankeyf sürekli bir çalismanin oldugu bir yer degisim ve dönüsüm içerisinde. Ama çok sükürler olsun ki Ankara’da bütün bir devletimizin vizyon projesi oldugu için bakanliklarin buraya ilgisi çok iyi seviyede. Dolayisiyla hizli ilerliyoruz. Tabii ki de su an da hala insaat halinde olan yerlerimiz var. Kent meydani bunlardan bir tanesi. Çok hizli ilerliyor yakin zamanda Temmuz Agustos gibi teslim süreci olacak. Hemen arkeopak dedigimiz alanda önümüzdeki yila tamamlamayi düsünüyoruz. Karsi tarafta sahbaz istedigimiz alan yine çevre düzenlemesi ile birlikte müthis bir yasam alani olacaktir. Çok güzel seyler vaat ediyor Hasankeyf. Çok ciddi bir tarih birikimin oldugu bir yer, özellikle arkamizda Zeynel Bey Türbesi diye bahsedilen eser buranin en yeni eseri diyebiliriz. Ve bu eser 450 yillik. Yani Hasankeyf’in en yeni eseri bile 450 yillik bir geçmis barindiriyor, tarih barindiriyor. Dolaysiyla bütün hemserilerimizi, yerli yabanci turistlerimizi bu tarihi yerleri bu güzellikleri bu tarihi degerleri yerinde kesfetmeye ben davet ediyorum”.
Kaynak: İHA