Diyanet Isleri Baskani Erbas, Altinordu Müftülügü Binasi Açilisina Katildi Açiklamasi

'Kurban vesilesiyle 149 ülkeye ulasiyoruz. Biz gittigimiz 149 ülkedeki 25 milyon insana sadece 12 kilo et götürmüyoruz. Milletimizin cömertligini götürüyoruz, büyüklügünü götürüyoruz. Bayragimizi tanitiyoruz'

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Altinordu Müftülügü Binasi Açilisina Katildi Açiklamasi
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Kurban vesilesiyle 149 ülkeye ulasiyoruz. Biz gittigimiz 149 ülkedeki 25 milyon insana sadece 1-2 kilo et götürmüyoruz. Milletimizin cömertligini götürüyoruz, büyüklügünü götürüyoruz. Bayragimizi tanitiyoruz." dedi.

Erbas, Ordu'da Altinordu Müftülügü hizmet binasi açilisinda yaptigi konusmada, 41 sene önce Ankara'da imamlik imtihana girip kazanmis birisi olarak Ordu Müftülügüne geldigini anlatti.

Kentte Cumhuriyet köyüne tayin oldugunu, 4 ay görev yaptigini ve o süre içerisinde girdigi üniversite sinavini kazanarak Istanbul Ilahiyat Fakültesine gittigini belirten Erbas, Ordu Müftülügünün üzerinde böyle bir hatirasi oldugunu söyledi.

Açilisini yapmis olduklari bu güzel binanin, Ordu'nun büyük bir degeri ve kazanimi oldugunu söyleyen Erbas, Altinordu Müftülügü hizmet binasinin hayirli olmasini diledi.

Türkiye Diyanet Vakfi ile milletin kendilerine emanet ettigi hayir hasenati, yurt içinde ve disinda binlerce, milyonlarca insana ulastirmaya çalistiklarini aktaran Erbas, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sunu özellikle sizlerle paylasmak isterim. Iste önümüzde 10-12 gün sonra Kurban Bayrami geliyor. Kurban Bayrami'ni hep birlikte idrak edecegiz insallah. Karsida görüyorum afislerde, pankartlarda, 'Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas' demis Türkiye Diyanet Vakfi. Biz ülkemizde 83,5-84 milyon insanimizin hangisinin ihtiyaci varsa Türkiye Diyanet Vakfi olarak tüm müftülüklerimiz Türkiye Diyanet Vakfi'nin birer subesi olan müftülüklerimiz kanaliyla insanlarimiza ulasmaya çalisiyoruz. Yine illerimizde bulunan muhacir kardeslerimiz var. Mülteci diyoruz bazen, muhacir diyoruz, siginmaci diyoruz. Yurdundan yuvasindan olmus, evinden barkindan kovulmus. Allah kimseyi yurtsuz yuvasiz etmesin, kimseyi devletsiz birakmasin."

Erbas, kurban vesilesiyle 149 ülkeye ulastiklarini ve gittikleri bu ülkelerdeki 25 milyon insana sadece 1-2 kilo et götürmediklerine dikkati çekerek, "Milletimizin cömertligini götürüyoruz, büyüklügünü götürüyoruz. Bayragimizi tanitiyoruz. Türk milletinin, bu milletin Müslüman oldugunu onlara göstermeye çalisiyoruz." diye konustu.

Türk milletinin, fakir fukaranin duasini aldigini ifade eden Erbas, sunlari kaydetti:

"Insallah vermeye devam edecegiz. Çünkü Allah Resulü Efendimiz buyuruyor ki 'Veren el alan elden üstündür'. Sömürgeciler, emperyalistler vermeden almislar. Biz veriyoruz, almiyoruz. Onlarin kervanlari bos gitmis, dolu dönmüs. Bizim kervanlarimiz dolu gidiyor, bos dönüyor. Bugün de öyle. Peki biz kervanlarimizi ne ile doldurarak getiriyoruz? Fakir fukaranin, garip gurebanin dualariyla doldurarak getiriyoruz. Bu birligimize, beraberligimize ülkemizin bundan sonraki planlamalarinda o kardesleriyle maddi manevi paylasimda bulusmasina destek oluyor, yardimci oluyor. Cenabihak milletimizi ilelebet payidar eylesin."

Konusmanin ardindan Erbas, açilis kurdelesi kesilen Ilçe Müftülügü hizmet binasini gezdi.

Programa, Vali Tuncay Sonel, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, kaymakamlar ve belediye baskanlari, Il Müftüsü Ismail Çiçek, Altinordu Müftüsü Abdullah Söylemez, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA