Çorlu Tren Faciasinda Hayatini Kaybedenler Anisina Anit

Avcilar ve Uzunköprü Belediyeleri’nin is birligi ile Çorlu Tren Faciasi’nda yasamini yitirenler anisina anit yapildi.

Çorlu Tren Faciasinda Hayatini Kaybedenler Anisina Anit
8 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü- Halkali arasinda sefer yapan trenin devrilmesi sonucu yasamini yitiren 25 kisi için Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Anit Park yapildi. Avcilar Belediyesi’nin destegi ile yapilan Anit Park, facianin yil dönümünde bugün saat 13.30’da düzenlenen anma töreniyle açildi.

Yasamini yitirenlerin isimlerinin ölümsüzlestirildi “8 Temmuz Aniti”in açilisina Avcilar Belediye Baskani Av. Turan Hançerli, Uzunköprü Belediye Baskani Özlem Becan, Avcilar ve Uzunköprü Belediye Baskan Yardimcilari ve Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe baskanlari, faciada yasamini yitirenlerin aileleri ve çok sayida vatandas katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Özlem Becan “Kayiplarimizi anmak, isimlerini sonsuza dek yasatmak için adalet arayisimizin simgesi olmasini umdugumuz anitimizin önünde bir kez daha adalet talebimizi yineliyoruz. Geciken adalet adalet degildir. Çorlu Tren Facia’sindan ders çikarilmis olmasini umuyor hiç kimsenin bu yüzden bir daha caninin yanmasini istemiyoruz” dedi.

Ilk günden itibaren davanin gönüllü avukatligi yapan Avcilar Belediye Baskani Av. Turan Hançerli ise konusmasinda sunlara degindi: “8 Temmuz 2018’de ilk günden itibaren bu bir kaza degil, bir bir facia, bu bir katliam dedik. Facia incelendikçe, deliller ortaya çiktikça bu sözün ne kadar dogru oldugu ortaya çikti. Bir degil onlarca eksiklik ve hata vardi. Bir dizi hatanin oldugu bu yerde 25 canimizi yitirdik. Aradan 3 yil geçti. Türkiye’de acilar yasayan insanlarin bir mücadelesi var, adalet arayisi var. Bu faciada yasamini yitirenlerin aileleri de maalesef ki böyle bir mücadele içine girmek zorunda kaldi. Bu unutulacak bir aci degil. Kaybettiklerimize borcumuz unutturmamak ve gerçek suçlularin cezasini çekmesi. Gerçek sorumlular bulunana kadar da dün avukat olarak bugün de Avcilar halkinin temsilcisi bir belediye baskani olarak, dayanisma duygulariyla yaninizda olacagim. Bu anitin baska acilar yasanmamasina vesile olmasini diliyorum”.
Kaynak: İHA