CHP Ekonomi Masasi Heyeti Giresun'da Is Adamlariyla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masasi heyeti Giresun’da is adamlariyla bir araya geldi. CHP Ekonomi Masasi heyeti, Giresun’da Ticaret ve Sanayi Odasinda düzenlenen toplantida is adamlariyla görüstü.

CHP Ekonomi Masasi Heyeti Giresun'da Is Adamlariyla Bir Araya Geldi
Toplantida bir konusma yapan CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin üreterek büyüyen bir ülke olmasi gerektigini söyledi.

"Yeni kuralimiz borçla ekonomiyi sisiren degil, üreterek ülkemizi zenginlestirecek bir büyüme stratejisi" diyen Öztrak, "Iç ve dis tasarruflari betona degil, üretime ve döviz kazandiran faaliyetlere yönlendirmek gerekiyor. Bir ekonomide basarisizligi neyle ölçersiniz, vatandaslara ne kadar is verebildiginizle ölçersiniz. Buna baktigimizda Türkiye son iki yilda 2 milyon insanini issiz birakmis. Söyle yeni is imkani vermemesinin yani sira 2 milyon çalisan kisi de isini kaybetti ve gerçek issiz sayimiz 10 milyona dayandi. Dijital ve yesil ekonominin sundugu yeni firsatlari kullanmak gerekiyor. Egitim politikasini paydaslarla beraber yeniden olusturmak gerekiyor. Dünyayla rekabet edecek is gücünü yetistirmemiz lazim“ ifadelerini kullandi.

Pandemi sürecinin de iyi yönetilmedigini belirten Öztrak, "Saglik krizinin ekonomi cephesi çok kötü yönetildi. Bütün dünya kendi esnafina, çalisanina kendi bütçesinden destek verirken, kaybettigi parayi bütçeden telafi ederken, bizde yönetim esnafa kredi verdi. Pandemi sürecinde bütçesinden en az destek veren ülkeleri siraladiginizda yukardan asagiya ikinci sirada geliyoruz. Yani en az destek veren ikinci ülkeyiz. Buna karsilik en fazla kredi veren ülkeleri siraladigimizda ise en fazla kredi veren ülke biziz. Bugün bunun yanlisligi giderek ortaya çikmaya basladi” dedi.

Kaynak: İHA