CHP Az Oy Aldigi 24 Ilde 'Örgütsel Kapasiteyi Güçlendirme' Çalismasi Yapiyor

CHP'nin milletvekili çikaramadigi ve üye sayisinin düsük oldugu 24 ile yönelik 2 ay önce baslattigi 'Dogu Masasi' projesi kapsaminda örgütlenme çalismalari devam ediyor Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici: 'Dogu Masasi kapsaminda 24 il var. Kahramanmaras'tan Ardahan'a kadar 24 ili kendi arasinda grupladik. Birbirine yakin ticari bagi olan, ortak kültürel havza olusturan illeri grupladik ve oralara milletvekili ve Parti Meclisi üyesi arkadaslar görevlendirdik' 'Süreli bir çalisma degil Dogu Masasi. Oradaki örgütsel kapasitemize yönelik 'Tamam artik, ihtiyaç kalmadi, biz güçlendirdik buralari' diyene kadar çalismamiz devam edecek'

BARIS GÜNDOGAN - CHP'nin milletvekili çikaramadigi ve üye sayisinin düsük oldugu 24 ile yönelik 2 ay önce baslattigi "Dogu Masasi" projesi kapsaminda örgütlenme çalismalari devam ediyor.

Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerindeki örgütsel kapasitelerini genisletmek, bölgede CHP'ye olan ilgiyi ve olusan beklentiyi yönetmek ve bunun sonucunda bölgedeki milletvekili sayisini artirmak amaciyla projeyi baslattiklarini ifade etti.

Dogu Masasi'nin Adiyaman, Ardahan, Agri, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakir, Elazig, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Sanliurfa, Hakkari, Igdir, Kahramanmaras, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mus, Siirt, Sirnak, Tunceli ve Van'i kapsadigini belirten Salici, proje kapsamindaki çalismalara bölge milletvekilleri ile Parti Meclisi (PM) üyelerinin katildigini bildirdi.

Dogu Masasi kapsaminda 24 il oldugunu ifade eden Salici, "Kahramanmaras’tan Ardahan’a kadar 24 ili kendi arasinda da grupladik. Birbirine yakin ticari bagi olan, ortak kültürel havza olusturan illeri grupladik ve oralara milletvekili ve PM üyesi arkadaslar görevlendirdik." dedi.

Oguz Kaan Salici söyle devam etti:

"24 ili 6 gruba ayirdik. Sadece Diyarbakir’i grup disi biraktik. Diyarbakir dogrudan genel merkeze bagli. Görevli arkadaslarimiz genelde yöreyi bilen insanlar. Igdir'da, Agri'da Terekeme-Azeri nüfus da var, Urfa’da, Siirt’te, Mardin’de Arap nüfus da var. Bölgenin bütün farkli kesimlerini kucaklayacak bir is yapalim dedik. Heyetimiz de öyle. Farkli kesimlerden gelmis görevli arkadaslar var. PM üyesi olmasa da gidip doguda çalisabilecek arkadaslarimizi da sahaya yönlendirecegiz. Bu sonraki asamasi. Su anda yaptigimiz, herhangi bir sekilde partiyle temas kurmak isteyen ilçemize ulasiyorsa zaten arkadaslarimiz görüsüyor ama Genel Merkez'e ulasmak istediginde herhangi bir aile, herhangi bir kisi direkt burada muhatap buluyor, kendileriyle görüsülüyor, partiye katilim talepleri oluyor. Bunlar degerlendiriliyor ve parti ile aralarindaki bag kuruluyor."

Bu 24 ilde CHP olarak uzun zamandan beri düsük oy aldiklarini dile getiren Salici, bu kentlerin tamamina ortak bir bakisla gidildigini ve temel amacin örgütsel kapasiteyi artirmak oldugunu ifade etti. Salici, "31 Mart yerel seçimleri sonrasinda belediyelerimiz yoluyla yaptigimiz hizmetlerin dogru isler oldugunu düsünen toplum kesimine ulasmak ve onlari örgütlemek istiyoruz." açiklamasinda bulundu.

Dogu Masasi'nda görev alanlarin gittikleri illerde kanaat önderleriyle görüstüklerini belirten Oguz Kaan Salici sunlari kaydetti:

"Dogu Masasi’nda görev alan arkadaslarimiz yaklasik iki aydir sahada. Arkadaslarimiz kahvehaneye gidiyor, esnafla görüsüyor, is dünyasiyla bir araya geliyor. Dogu Masasi süreli bir çalisma degil. Bugün yarin konjonktür degisti-degismedi, onunla ilgili bir is degil. Oradaki örgütsel kapasitemize yönelik 'Tamam artik, ihtiyaç kalmadi, biz güçlendirdik buralari.' diyene kadar çalismamiz devam edecek. Sadece seçim öncesi hazirlik çalismasi da degil. Kirilma 31 Mart’ta oldu, 23 Haziran’da tüm Türkiye’ye yayildi. Biz ondan sonra bu çalismalarin zihinsel çerçevelerini hazirliyorduk, çiziyorduk, simdi sahasini organize ediyoruz."

Kaynak: AA