'Change Tir' Sebekesinin Lideri Kovalamacada Yakalandi

Adana merkezli 12 ilde düzenlenen change tir operasyonunda sebeke lideri S.K., Izmir’de kovalamaca sonucu yakalandi. Gözaltina alinan S.K.’nin yurt disina kaçmaya hazirlandigi ögrenildi.

'Change Tir' Sebekesinin Lideri Kovalamacada Yakalandi
Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskanligi ile Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerinin ortak çalismasinda, rehinli, çalinti, yakalamali, hacizli tirlari change yaparak ‘suç örgütü kurmak’ , ‘nitelikli dolandiricilik’ suçlarini isleyen bir sebeke desifre etti. Süphelilerin tespiti için 6 ay önce teknik ve fiziki takibe baslayan polis, 42 kisinin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Ekipler, Adana merkezli Istanbul, Bursa, Kütahya, Trabzon, Ankara, Konya, Mardin, Batman, Sanliurfa, Gaziantep ve Osmaniye’de operasyon gerçeklestirdi. Operasyon kapsaminda 1’i kadin 37 kisi gözaltina alindi.

Yaklasik 300 tirdan 137’si Adana Emniyet Müdürlügü otoparkina getirildi.

Ele geçirilen diger tirlarin da illerden gelme islemleri sürerken operasyonda 15 sase, 2 araç beyin okuma cihazi, 10 tir beyni, 1 ruhsatsiz tabanca, 155 fisek, çok sayida poliçe, vekaletname ve dijital malzeme ele geçirildi.

Sebeke lideri yurt disina kaçarken yakalandi

Öte yandan sebeke lideri S.K.’nin izini bulan ekipler, Izmir Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekiplerin kovalamacasi sonucu yakalanarak Adana’ya getirildi.

Saglik kontrolünden geçirilen S.K. emniyette sorguya alindi.

S.K.’nin sasirtma amaçli farkli illerden Ukrayna ve Gürcistan’a gitmek için uçak bileti aldigi ögrenildi. S.K.’nin ilk sorgusunda uçak biletleri için, "Sokaga çikma yasagi olan günlerde rahat seyahat etmek için kullaniyorum" dedigi ögrenildi.

Ayrica S.K. ile birlikte kardesi ve bir baska sebeke üyesi gözaltina alindi.

Öte yandan saglik kontrolünden geçirilen zanlilardan birinin koltuk degnekleriyle yürüdügü görüldü.

Zanlilarin emniyetteki ifadeleri sürüyor.
Kaynak: İHA