Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum Açiklamasi 'Marmara'miz Artik Dünden Daha Temiz Ve Mavi'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizleme seferberligi kapsaminda denizde toplanacak miktarda müsilaj olmamasi nedeniyle dün temizlik çalismasi yapilmadigini belirterek, "Marmara'miz artik dünden daha temiz ve mavi." ifadesini kullandi.

Bakan Kurum, Twitter'daki açiklamasinda, Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizleme seferberliginin dün 30'uncu gününü tamamladiklarini belirtti.

Kurum, seferberlikte bir ayin sonunda, dün itibariyla güzel gelismeler yasandigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Denizimizde, toplanacak miktarda müsilaj olmamasi nedeniyle 7 Temmuz'da temizlik çalismasi yapilmadi. Bugün ve sonrasinda yeniden müsilaj olmasi halinde temizlige ayni hizla devam edecegiz. Valilik ve belediyelerimize, bilim insanlarimiza çalismalari için tesekkür ediyorum. Bir aydir gece gündüz demeden sahada özveri gösteren ekip arkadaslarimin emegine, yüregine saglik."

Denetimlerin 30'uncu gününde toplam 9 bin 532 denetimi tamamladiklarini bildiren Kurum, "Mevzuata aykiri davranan isletmelerden 47'sini faaliyetten men ettik, 154'üne 19 milyon 589 bin lira idari para cezasi uyguladik. Marmara'miz artik dünden daha temiz ve mavi." bilgisini paylasti.

Kaynak: AA