Baskan Demirbas, Hayvan Pazarinda Incelemelerde Bulundu

Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, yaklasan Kurban Bayrami öncesi Çubuk Belediyesi Canli Hayvan Pazari'ni ziyaret ederek kurban almak isteyen vatandaslarin ve besicilerin istek ve taleplerini dinledi.

Kurbanlik satisi ve kesimiyle ilgili her türlü tedbirleri aldiklarini belirten Demirbas, ilçelerinde yaklasik 20 bin kurbanlik kesimi yapildigini söyledi.

Canli hayvan pazarlarinin Iç Anadolu Bölgesinin en büyük hayvan pazari oldugunu dile getiren Demirbas, pazarin sadece Ankara’ya degil çevre il ve ilçelerde hitap ettigini kaydetti.

Tüm baskentlileri gönül rahatligiyla kurbanlik alamaya ve kestirmeye ilçelerine davet eden Demirbas, sunlari söyledi:

"Burada her türlü kontroller yapilmaktadir. Pazarimizda hem zabita hem de saglik islerinden olusan ekiplerimiz tüm tedbirleri aliyorlar. Bu yil kurban kesimi için 111 isletmemize üç günlük geçici olarak kurban kesim izni verdik. Her sene hem üretim hem de kesim yapilan yerimizin sayisi artiyor. Isletmelerde ki hayvan sayilarimiz büyüyor ve bu durum bizi sevindiriyor. Hem bizim hem de isletmelerimizin hazirliklar tüm hiziyla devam ediyor.’"

Demirbas, vatandaslardan kurban kesimleri sonrasi çevre kirliligine sebebiyet verecek her hangi bir durumdan kaçinmalarini istedi.

Pazar denetiminde Demirbasa, Belediye Baskan Yardimcisi Harun Olmus, Zabita Müdürü Ünal Ayten ve belediye meclis üyeleri de eslik etti.

Kaynak: AA