Ankara Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Akelma'dan Gençlere Asi Çagrisi Açiklamasi

'Hedef nüfusumuzun yüzde 68'i en az bir doz asisini olmus durumda. Bu artarak da devam ediyor. Bütün vatandaslarimiza ve özellikle gençlerimize bir çagrida bulunmak istiyorum, asilarimizi olalim, bireysel önlemlere devam edelim ve bu salgini en kisa sürede gündemimizden çikaralim' 'Haftalik 100 bin kiside görülen vaka sayilarina baktigimizda, son üç haftadir 90, 82 ve son olarak da 71'e kadar düstü. Kontrollü bir sekilde düsüsü görüyoruz. Su an için herhangi anormal bir durum yok'

Ankara Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Akelma'dan Gençlere Asi Çagrisi Açiklamasi
Ankara Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma, Ankara'da hedef nüfusun yüzde 68'inin en az bir doz asisini oldugunu belirterek, tüm vatandaslarin en kisa sürede asilarini olmasini istedi.

Akelma, Ankara Sehir Hastanesi'nde Kovid-19'a karsi 3. doz asisini oldu.

Basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Akelma, Ankara'daki vaka sayilarina iliskin, "Haftalik 100 bin kiside görülen vaka sayilarina baktigimizda, son üç haftadir 90, 82 ve son olarak da 71'e kadar düstü. Kontrollü bir sekilde düsüsü görüyoruz. Su an için herhangi anormal bir durum yok." dedi.

Akelma, vaka sayilarindaki düsüsün, asilama oraninin artmasi ve bireysel önlemlerle devam edecegini öngördüklerini söyledi.

Tüm vatandaslara mümkün oldugunca kalabalik ortamlara girmemesini, maske, mesafe ve hijyen önlemlerine uymasini isteyen Akelma, söyle devam etti:

"Ankara'nin merkezi ve 25 ilçemizde, bütün kamu hastaneleri ve özel hastanelerde, aile sagligi merkezlerimizde çok yogun bir sekilde asilama yapiyoruz. Asilamanin 18 yasa inmesiyle Ankara'daki hedef nüfusun hepsi asilanabilecek hale geldi. Son oranlara baktigimizda ülke ortalamasinin üzerindeyiz. Su anda yüzde 68 bandini geçtik. Bunun peyderpey daha da artmasini öngörüyoruz."

Akelma, mobil asilama ekipleri ile Ankara Yüksek Hizli Tren Gari, Esenboga Havalimani, ASTI, 20'ye yakin AVM, Kizilay Meydani, Sincan Lale Meydani, Haci Bayram Veli Camisi'nin bulundugu meydan, Keçiören Belediyesinin yer aldigi meydan ve Organize Sanayi Bölgesinde de yogun asilama çalismalarinin yürütüldügünü anlatti.

Asilama hedeflerinden de bahseden Akelma, su degerlendirmeyi yapti.

"Hedef nüfusumuzun yüzde 68'i en az bir doz asisini olmus durumda. Bu, artarak da devam ediyor. Özellikle genç nüfusa dogru kayan yas grubunda asilama hizini biraz daha artirmak istiyoruz. Ankara'da minimum yüzde 80 ve üzeri asilama hedefimiz var. Bütün vatandaslarimiza ve özellikle gençlerimize bir çagrida bulunmak istiyorum, herkesin asilarini olmasini bekliyoruz. Hep beraber asilarimizi olalim, bireysel önlemlere devam edelim ve bu salgini en kisa sürede gündemimizden çikaralim."

- Hastanelerdeki doluluk oranlari

Ankara'daki genç nüfusun asiya yaklasiminin sorulmasi üzerine Akelma, yüzde 68 olan asi oraninin içinde yasi büyük olanlarin agirlikta oldugunu, 40-45 yas üzerinde de arttigini vurguladi.

Genç yas grubunda oranin biraz daha düsük oldugunu ancak asiya ulasilabilirligin artmasiyla gençlerin bu konudaki duyarliliginin da artacagini düsündüklerini ifade eden Akelma, hastanelerdeki yatak doluluk oranlarina iliskin de "Vaka sayilarinin azalmasiyla hastanelerdeki doluluk oranlari, servislerde yüzde 29-30'larda, yogun bakimlarda ise yüzde 50-55 bandinda gidiyor. Bu sonuçlari görmek bizim için çok sevindirici." bilgisini verdi.

Kaynak: AA