3. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali Yarin Basliyor

3. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali, 9 Temmuz Cuma günü saat 19.00’da düzenlenecek açilis töreniyle kapilarini ziyaretçilerine açacak. Açilis törenine herkesi davet eden Baskan Yücel, “10 gün sürecek bu coskuya hep birlikte sahit olalim” dedi.

3. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali Yarin Basliyor
3. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali 9 Temmuz Cuma günü basliyor. Iskele Meydani Selale Önünde saat 19.00’da düzenlenecek açilis töreniyle baslayacak festival, 18 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek. Baskan Yücel, 10 gün sürecek festivale tüm çocuklari ve ailelerini davet etti. Festival kapsaminda çocuk kitap fuari, çocuk etkinlikleri, çocuk kitap yazarlari ile bulusma, söylesiler, çocuk tiyatrolari, kukla performanslari, sahne gösterileri, geleneksel çocuk oyunlari, çesitli yarismalar düzenlenecek. Ayrica aileler için Ebeveyn ve Egitimci Seminerleri basligi altinda da alaninda uzman isimlerce çocuk egitimi, aile konularinda söylesiler yapilacak.

“18.00-23.00 saatleri arasinda açik olacak”

Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen kitlelerden biri olan çocuklara, aileleri ile keyifli vakit geçirebilecekleri bir açik hava etkinligi olarak düzenlenen festivalde, pandemi kurallarina da titizlikle dikkat edilmesi için gerekli önlemler alindi. 09 - 18 Temmuz tarihleri arasini kapsayan 3. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali, her gün saat 18:00’de baslayip 23:00’e kadar devam edecek.

“Ilk konuk egitimci yazar Bahar Eris”

Açilis programinin ardindan ilk gün saat 20.00’de “Yeterince Iyi Ebeveyn Olmak” basligiyla egitimci, yazar Bahar Eris bir söylesi yapacak. Saat 21.00’de ise “Marmelat Uçabilir mi?” isimli kukla gösterisi Okul Öncesi Ögretmeni, Vantrolog Çigdem Çelebi tarafindan çocuklara sunulacak.

“Baskan Yücel’den festivale davet”

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, 3. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivaline tüm çocuklari ve Alanya halkini davet etti. Baskan Yücel, “10 gün sürecek festivalimizde hem çocuklar hem de aileler için egitici ve keyifli birçok etkinlik düzenledik. Tüm Alanya halkimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA