Uluslararasi Göç Örgütü'ne Göre Yemen'den Yil Basindan Bu Yana 41 Bin Kisi Göç Etti

Uluslararasi Göç Örgütü (IOM), 2021'in basindan bu yana devam eden çatismalar nedeniyle Yemen'den yaklasik 41 bin kisinin göç etmek zorunda kaldigini bildirdi.

IOM'dan yapilan açiklamada, "1 Ocak ile 3 Temmuz Haziran 2021 tarihleri ??arasinda 6 bin 804 aile (40 bin 824 kisi) göç etmek zorunda kaldi." bilgisi verildi.

Sadece 27 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde 1086 kisiden olusan 181 ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldigi aktarilan açiklamada, en çok göçün Marib, Dali ve Hudeyde kentlerinden yasandigi kaydedildi.

Açiklamada, Yemen'de savasin basindan bu yana göçmen durumuna düsen toplam kisi sayisina iliskin bilgi paylasilmadi.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husiler'e karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA