YÖKAK Degerlendirmesine Siki Hazirlik

YÖKAK dis degerlendirmesine hazirlanan SUBÜ’de, fakülte ve meslek yüksekokullarina yönelik olarak gerçeklestirilen bilgilendirme toplantilari sona erdi. Her birimin en ince ayrintilara kadar degerlendirildigi toplantilarda kalitenin bir tesadüf olmadigi vurgulanirken, süreçlere iliskin bilgiler aktarildi.

YÖKAK Degerlendirmesine Siki Hazirlik
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan gerçeklestirilecek dis degerlendirme hazirliklarini sürdürüyor. Bu kapsamda üniversiteye bagli tüm fakülte ve meslek yüksekokulullari ile Yabanci Diller Yüksekokulu ve Dil Egitim Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne (SADEM) yönelik olarak bilgilendirme toplantilari gerçeklestirildi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in yani sira rektör yardimcilari Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Naci Çaglar, Kalite Koordinatörü Ögr. Gör. Selcen Vodinali ve Kalite Koordinatör Yardimcisi Ögr. Gör. Furkan Korkmaz’in da yer aldigi toplantilarda; hazirlanan Kurumsal Iç Degerlendirme Raporu çerçevesinde birim birim sürece iliskin detaylar ortaya konulurken, kalite güvence sisteminin isleyisi ve dis degerlendirmeye yönelik bilgiler aktarildi.

Bilgilendirme toplantilari Lisansüstü Egitim Enstitüsü ve idari birimlerin ardindan sona erecek. YÖKAK Dis Degerlendirme Takimi 6 profesör, 1 ögrenci temsilcisi ve bir idari personel yer alacak. 14 Temmuz Çarsamba günü online olarak yapilacak ön ziyaret toplantisinin ardindan 3 gün sürece saha ziyareti gerçeklestirilecek. Daha sonra YÖKAK Dis Degerlendirme Takimi tarafindan SUBÜ’ye Kurumsal Geri Bildirim Raporu aktarilacak ve kalite süreçleri rapor dogrultusunda sekillendirilecek.
Kaynak: İHA