Vali Memis Açiklamasi 'Elleri Nasirli Amcalarimiz, Teyzelerimiz Televizyondaki Sanatçilardan Daha Degerli'

Erzurum’da TAGEM’in 30’uncu yili kutlama etkinlikleri kapsaminda ‘Tarla Günü’ etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte konusan Erzurum Valisi Okay Memis çiftçilerin her zaman bir adim önde oldugunu belirterek, “Elleri nasirli amcalarimiz, teyzelerimiz televizyondaki sanatçilardan daha degerli” dedi.

Vali Memis Açiklamasi 'Elleri Nasirli Amcalarimiz, Teyzelerimiz Televizyondaki Sanatçilardan Daha Degerli'


Dogu Anadolu Tarimsal Arastirma Enstitüsü tarafindan yürütülen ve DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginca desteklenen ‘Erzurum Sartlarinda Kislik Yem Bezelyesi ve Tritikale Karisimi Ekimi ve Yayginlastirilmasi Projesi’ kapsaminda düzenlenen ‘Tarla Günü’ etkinliginde ekili ürünlerin hasadi yapildi. Etkinlige Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fevzi Polat, Erzurum Il Tarim ve Orman Il Müdürü Osman Akar, davetliler ve çiftçiler katildi.



Erzurum Sartlarinda Kislik Yem Bezelyesi ve Tritikale Karisiminin Ekimi ve Yayginlastirilmasi Egitimi Proje’nin maliyeti 300 bin TL olup, Dogu Anadolu Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügünce yürütülüyor. Proje, Pasinler Merkez Mahallesi, Yakutiye Çiftlik Köyü ve Askale Ortabahçe Köyü olmak üzere toplam 3 isletmede 30 dekar alanda uygulandi. Projenin amaci ise hayvancilik sektörünün en önemli girdisi olan kaliteli kaba yemin temin edildigi kaynaklardan yem bitkileri üretim deseni içerisinde yer alan yonca, korunga ve fig bitkilerini destekleyecek tek yillik baklagil konumundaki kislik yem bezelyesinin Erzurum’da ekimini ve yayginlasmasini saglayarak hayvanlarin kaliteli kaba yem açiginin kapatilmasina katki saglamak.

Etkinlik açilisinda konusan Erzurum Valisi Okay Memis, “Tüm imkanlarimizla çiftçimizin yanindayiz. Geçen sene Pasinler’den yanima gelerek dediniz ki bizim patateslerimiz elimizde kaldik. Ilçelerde ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza gida yardimi yapiyoruz. Dedik ki bunun yerine patates dagitalim yaptik. Sonra marketleri davet ettik Erzurum’da, bizim patateslerimizi satin dedik. Sonra bizim uygulamamiz devlet politikasi oldu. Erzurum’da 30-40 ton yem stoku verilirken 670 ton yem stoku sagladik. 20 ilçemizin tamamina. Yonca, korunga ve fig bunlar protein degeri yüksek yem bitkileri. 2.5 yil içinde büyükbas hayvan varliginda artis sagladik. Suanda 850-900 bine dogru gidiyoruz kurakliga, olumsuz sartlara ragmen” dedi.



“Magazinde yer alanlardan eli nasirli amcam, teyzem çok daha degerli”

Her zaman çiftçilerin emrinde olduklarini belirten Vali Memis, “Bana göre güzel, verimli bir dana yetistiren kardesim benim gözümde sanatçi. Televizyonda ki sanatçi kadar, ressam kadar, magazinde yer alanlardan benim gözümde eli nasirli amcam, teyzem çok daha degerli. Kaliteli patates yetistiren çiftçimiz sanatçilar kadar degerli ve kiymetli. Üreten, vatandasi doyuran sizlersiniz” seklinde konustu.



“Sosyal medyada saçma sapan seylere itibar etmeyin asi olun”

Vali Memis çiftçilere asi uyarisi yaparak, “Lütfen asilarinizi olun. 2 yildir tüm dünya bununla mücadele ediyor. Asinizi ihmal etmeyin herkes asisini olsun. En koruyucu sey asi. Sosyal medyada saçma sapan seylere itibar etmeyin asi olun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan çiftçilere sertifikalari verildi.

Ardindan ekili alanlarin hasadi yapildi.
Kaynak: İHA