Tokat'ta Uygulanacak Proje Ile Sokak Hayvanlari Rehabilite Edilecek

Tokat'ta yapilmasi planlanan hayvan koruma merkezinde sokak hayvanlarin rehabilite edilecegi bildirildi.

Tokat'ta Uygulanacak Proje Ile Sokak Hayvanlari Rehabilite Edilecek
Belediye Baskani Eyüp Eroglu, yaptigi açiklamada, Tokat Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi Projesi'nin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylanan bu alandaki ilk proje oldugunu belirtti.

Her canlinin belediyesi olduklarini vurgulayan Eroglu, söyle devam etti:

"Bize emanet edilen her canli için projelerimizi hizli sekilde hayata geçirerek, can dostlarimizin yaninda yer almaya devam ediyoruz. Hayvanlari Koruma Kanunu teklifi, AK Parti tarafindan TBMM Baskanligi'na sunuldu. Bizler de Türkiye'de ilk olarak Tokat'ta kurdugumuz, kisa adi TOSHAB olan Tokat Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi projemizle, mamamatiklerimizle, kedi evlerimizle havyan dostu bir sehir olmaya devam edecegiz. Tokat Valiligimiz, Il Özel Idaremiz ve ilçe belediyelerimizin katilimlariyla kurdugumuz birlik projesi, il genelinde yasayan tüm sahipsiz hayvanlarin bakimi ve rehabilitasyonu için Türkiye ve dünyada ilk uygulama olmasi nedeniyle örnek bir proje ve uygulamadir. Il genelindeki 35 bin köpek ve 1000 sahipsiz kedi için 5 yillik çalisma planimizi olusturduk. Veteriner hekimlerimiz, veteriner saglik teknisyenlerimiz ve teknikerlerimizle saglik taramalarimizi yapiyoruz. Her yil düzenli olacak kontrollerle yeni doganlar kayit altina alinirken, tedavileri yapilarak dogal yasamlarina birakilacaklar."

AK Parti tarafindan Meclis Baskanligina sunulan Hayvanlari Koruma Kanunu teklifine göre hayvanlarin mal statüsünden çikarilarak canli statüsüne getirilecegini aktaran Eroglu, "Hayvanlarin refahini saglamak amaciyla hayvanlarin sahiplerinin borcu yüzünden icralik olmasi engellenecek. Kedi ve köpeklere dijital takip zorunlulugu getirilecek. Sahipli ve sahipsiz hayvan ayrimi ortadan kaldirilacak. Kara ve su sirkleri yasaklaniyor. Petshoplarda kedi, köpek satisinin önüne geçiliyor. Projemizle yeni bir is kapisi daha aralanmis oldu. Yaklasik 100 kisi görev alacak. Bu arkadaslarimiz, isinde ehliyetli, liyakatli kisilerden olusacak. Sehrimize, can dostlarimiza hayirli olmasini diliyor, projede emegi geçen, katki sunan birlik ortaklarimiza tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA