TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Yilmaz Açiklamasi 'Tarim Ihracati 25 Milyarin Üzerine Çikacak'

Çankiri’da düzenlenen Tarim Sektör Paydas Toplantisi’nda konusan TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Ismet Yilmaz, Türkiye’nin tarimda ihracatçi bir ülke oldugunu ifade ederek, "Eger bu ayda gösterdigimiz tarim basarisini önümüzdeki aylarda da gösterirsek önümüzdeki yil tarim ihracati 25 milyar dolarin üzerine çikacak" dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Yilmaz Açiklamasi 'Tarim Ihracati 25 Milyarin Üzerine Çikacak'
Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Ismet Yilmaz, Valilik Sosyal Tesis Konferans Salonu’nda düzenlenen Tarim Sektör Paydas Toplantisi’nda çiftçilerle bir araya geldi.

Toplantinin açilisinda konusan Milli Savunma Komisyon Baskani Ismet Yilmaz, Türkiye’nin ihracatçi bir ülke oldugunu söyledi.



"Türkiye, tarimda ihracatçi ülkedir"

Dünyada en fazla un ihracati yapan ülkenin Türkiye oldugunu dile getiren Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Bugün en önemli sey açilisini yaptik. Topragi suyla bulusturmak lazim. Ne gerekir? Çiftçiyi bilgiyle bulusturmak lazim. Toprak suyla çiftçi bilgiyle bulustuktan sonra insallah bereketlenecek bolluk gelecek. Eger bu ayda gösterdigimiz tarim basarisini önümüzdeki aylarda da gösterirsek önümüzdeki yil tarim ihracati 25 milyar dolarin üzerine çikacak. Dünyada en fazla un ihraç eden birinci ülkeyiz. Bugday aliyoruz ama dünyada en fazla makarna ihraç eden ülkeyiz. Alip isletip ihraç ediyoruz. Dolayisiyla aldigimizda bugday. Kakaoyu yetistirmemesine ragmen Türkiye kakaolu ürünleri alip isleyip ihraç ediyor. Türkiye’ye sunu çok net söyledi.

Sadece bu dönemde degil, her dönemde Türkiye, tarimda ihracatçi ülkedir."

AK Parti Çankiri Milletvekili ve Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu’da, Çankiri’nin tarim ve hayvancilik noktasinda çok önemli bir sehir oldugunu belirtti.



"Tarim ve hayvancilikla ugrasan kardeslerimizin yanindayiz"

Akbasoglu, "Çankiri’miz tarim ve hayvancilik noktasinda hakikaten çok önemli bir sehrimiz. Özellikle tas yakasi dedigimiz alanin hayvancilikla merkez ve Kizilirmak havzasinin da tarim noktasinda çok mümbit imkanlara sahip oldugu muhakkak. Bu konuda tarim ve hayvancilikla ugrasan bütün kardeslerimizin sonunu kadar yaninda olacagimiz, büyükbas hayvanindan küçükbas hayvanina Çankiri’nin bu konuda bir üs haline gelmesini adeta Adana’nin Çukurova’nin o mümbit arazilerinin verimliligini Çankiri’ya da yansitma konusunda hummali bir çalisma içerisindeyiz" dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan toplanti basina kapali devam etti.
Kaynak: İHA