Suyu Çekilen Salda Gölü Kiyisina Yakin Adaya Yürüyerek Geçiyorlar

Burdur’da tam normallesmenin ardindan Salda Gölü ziyaretçi akinina ugrarken Salda Gölü Tabiat Parki’na gelen ziyaretçiler, göl kiyisina yakin bir alanda bulunan kayaya yürüyerek geçiyorlar. Kültür ve Turizm Bakani’nin esi Pervin Ersoy da çocuklariyla beraber kayaliga göl içinden yürüyerek gitti.

Suyu Çekilen Salda Gölü Kiyisina Yakin Adaya Yürüyerek Geçiyorlar
Burdur’un Yesilova ilçesindeki, beyaz kumsali ve turkuaz rengi suyuyla ünlenen Salda Gölü, tam normallesmenin ardindan ziyaretçi akinina ugradi. Salda Gölü Tabiat Parki’na gelerek gölün keyfini çikaran ziyaretçiler hem göle girerek serinledi hem de ani ölümsüzlestirmek için fotograf çekildi.

Salda Gölü’ne ilk defa gelen Zeynep Sude Sahin, “Kocaeli’nden geliyorum. Buralar çok güzel. Yürüyerek bu taraflara geçip fotograf çektirebiliyoruz. Herkesin gelebilecegi güzel bir yer” dedi.



Polonya’dan gelen Slawek Wolman, “Burasi mükemmel. Çok güzel ve ilk defa geliyorum çok begendim” diye konustu.

Rusya’dan Salda Gölü’ne gelen ve gölün keyfini çikaran Tatyana Broin ise “Salda olaganüstü bir göl. Çok güzel" dedi.

Kuraklik nedeniyle kuruma tehlikesi ile karsi karsiya kalan Salda Gölü’nün sularinin çekilmesi ile beraber gölün kiyi kismina yakin olan bir alanda ortaya çikan kayaliklara ise ziyaretçiler yürüyerek gitti. Yaklasik 4 yil önce yüzerek geçilebilen kayaliklar sularin çekilmesiyle ortaya çikarken ziyaretçiler için ise fotograf çektirdikleri mekana dönüstü. Kültür ve Turizm Bakaninin esi Pervin Ersoy’da ziyaret ettigi Salda Gölü’nde oglu Aslan Can ile kayaliklara yürüyerek geçti. Burada fotograf çektirdikten sonra yürüyerek kiyiya geri dönen Pervin Ersoy, Salda Gölü içerisinde bastigi kumlarin rahatlatici özelligi oldugunu söyleyerek suyun ilik ve güzel oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA