Saz Ve Söz Sanatçisi Semsi Yastiman'in Cenazesi Memleketi Kirsehir'e Nakledilecek

Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, Türk Halk Müziginde derleyici kimligi ile öne çikan saz ve söz sanatçisi Semsi Yastiman'in cenazesinin Çanakkale'den Kirsehir'e nakledilecegini bildirdi.



Ekicioglu, yazili açiklamasinda, Istanbul'da 10 Temmuz 1994'te 71 yasinda yasamini yitiren Semsi Yastiman'in, o dönem Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde topraga verildigini aktardi.

Ailesinin olurunu alarak Lapseki Kaymakamligi ve Adatepe köyü muhtarligi ile yaptiklari girisim sonucu sanatçinin cenazesinin Kirsehir'e nakledilecegini belirten Ekicioglu, cenazenin, 9 Temmuz Cuma günü düzenlenecek anma etkinligi kapsaminda Kirsehir Imaret Mezarligi'ndaki Seyh Süleyman Türkmani Türbesi yanina defnedilecegini, bir büyük özlemin daha sona erecegini vurguladi.

Yastiman için cuma günü Imaret Camisi'nde mevlit okutulacagini, ayni gün Neset Ertas Kültür Sanat Merkezi’ndeki Kirsehir Evi'nde anma programi düzenleyeceklerini ifade eden Ekicioglu, programda sanatçinin oglu Sinan Yastiman'in da konusma yapacagini kaydetti.

- Semsi Yastiman

Asil adi Mehmet Galip Semsettin olan saz ve söz sanatçisi Semsi Yastiman, Türk Halk Müzigi'ne kaynak kisi ve derleyici kimligi ile katki yapti. Bir süre Izmir'de ve Istanbul'da yasayan Yastiman, halk müzigi geleneginin çalip söyleme tarzini benimsemis bir halk sanatkari olarak adindan söz ettirdi.

Memleketi Kirsehir'in müzik potansiyelinin genis kitlelere tanitilmasina önayak olan Yastiman, sanatçi kisiligi yaninda, kendi adini tasiyan dükkaninda saz dersleri vererek pek çok sanatçi yetistirdi. Birçok plagi bulunan Yastiman, çokça radyo programina davet edildi.

Yastiman, Kirsehir'e özlemini dile getirdigi "Memleket Hasreti" ve "Uzaylilar Hosgeldiniz" türküleriyle biliniyor.

Kaynak: AA