Sarigül'den Zülfü Livaneli'ye Sert Sözler Açiklamasi 'Livaneli, Insanlik Suçu Islemistir'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, parti genel merkezinde parti yöneticileri ile bulustu. Zülfü Livaneli’nin Deniz Baykal hakkindaki sözlerini sert ifadelerle kinayan Sarigül, “Livaneli’nin etnik köken söylemeleri, kesinlikle irkçiliktir, insanlik suçudur, kutuplastiricidir, ayristiricidir” dedi.

Sarigül'den Zülfü Livaneli'ye Sert Sözler Açiklamasi 'Livaneli, Insanlik Suçu Islemistir'
TDP Genel Baskani Sarigül parti genel merkezinde, parti kuruculari ve yöneticileri ile bulustu. Konusmalarinda Deniz Baykal ile görüs farkliliklari yasadiklarini fakat Livaneli’nin söylemlerine katilmadiklarini aktaran Sarigül, “Deniz Baykal ile yillar süren mücadelem oldu çok sayida görüs farkliliklarimiz oldu ancak insanlari hiçbir zaman etnik kökenleriyle elestirmeyi dogru bulmadim. Zülfü Livaneli’nin etnik köken söylemeleri, kesinlikle irkçiliktir, insanlik suçudur, kutuplastiricidir, ayristiricidir. Bu sözler, bizim içimize hiç sinmemistir çünkü biliyoruz ki ülkemiz bu tip dinsel ve mezhepsel ayristirmalardan çok çekti” ifadelerini kullandi.

“Derhal ulusumuzdan özür dilemelidir”

Livaneli’nin konusmalarini sanatçi kimlige sahip birine yakistiramadigini belirten Sarigül, “Kendisini donanimli bir üstat, entelektüel yapida gören birisinin meramini bu vurgulari yapmadan anlatabilirdi. Bu söylemler Livaneli’ye hiç ama hiç yakismamistir çünkü bu söylemler üzerinden siyaset yapanlar, ülkemizde zaten dolu. Eger onlara benzemek istiyorsa, etnik köken, bölge, mezhep üzerinden siyaset yapmaya devam etsin. Bu sözlerle Livaneli, kendisini yillardan beri süren kamuoyundaki kimliginden uzaklastirmistir insanlik suçu islemistir, derhal ulusumuzdan özür dilemelidir” diye konustu.

Milletvekili oldugu günlerde parlamentoda sirt sirtayken bunlari neden söylememistir”

Eski Basbakan Bülent Ecevit’e karsi Livaneli’nin açiklamalarini milletvekilligi döneminde dile getirmedigini hatirlatan Mustafa Sarigül, “Kibris’in Fatihi, ABD’ye bas kaldiran, ulusunun menfaatlerini her seyin üzerinde tutan alin teri ve emegin hakkini her zamana koruyan Bülent Ecevit’e dil uzatmasi kendisine hiç ama hiç yakismamistir. Delikanli ve mert olup Ecevit’in Basbakanligi döneminde bu elestirilerini yapsaydi cevaplarini çok güçlü bir sekilde alirdi. Milletvekili oldugu günlerde parlamentoda sirt sirtayken bunlari neden söylememistir? 5 yillik milletvekilligi süresince parlamentoda kaç kere konusmustur? 5 yillik milletvekilligi süresinde yurt disina kaç defa çikmistir? Yurt disinda ne kadar kalmistir? Milletvekili oldugu dönemde, parlamento kürsüsü kendisine açikti neden kürsüde bu görüslerini söylememistir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA