Sanliurfa'da Yaz Kuran Kursu Ögrencilerinden Çevre Temizligi

Sanliurfa'nin Siverek ilçesinde yaz kuran kursu ögrencileri, çevre bilincinin asilanmasi amaciyla cadde ve sokaklarda temizlik yapti.

Sirinkuyu Camisindeki kursa katilan çocuklara, doga sevgisi ve temizligin öneminin anlatilmasi amaciyla sosyal sorumluluk projesi kapsaminda Siverek Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü is birligi gerçeklestirildi. Bu kapsamda önlük giyip eldiven takan yaklasik 30 kurs ögrencisi, mahalledeki cadde, sokak ve parklarda temizlik yapti.

Imam hatip Sedat Kara, AA muhabirine, temizligin önemine isaret ederek, bu yüzden belediyeyle ortaklasa çalisma yaptiklarini ifade etti.

Agaç yasken egilir sözüne inandiklarini aktaran Kara, "Küçük yas grubundaki bir evladimiza kendisinin kirlettigi yeri temizleme göreviyle vazifelendirirsek bir daha kirletilmemesi gerektigini anlamis olur diye düsünüyoruz. Bu anlamda çalismamizin önemi ortaya çikiyor. Amacimiz çocuklarimiza temizligin önemini ve doga sevgisini asilamaktir." diye konustu.

Ögrencilerden Ahmet Sangin (10) ise "Hep birlikte cadde ve sokaklari temizleyecegiz deyince bizde eldivenlerimizi takip posetlerle temizlik yapiyoruz. Cadde ve sokaklarimiz piril piril oldu. Bundan sonra çevremizi temiz tutup kirletmeyecegiz." dedi.

Arkadaslariyla çevreyi temizlediklerini belirten Büsra Sayginer (11) de bundan sonra daha dikkatli olacagini söyledi.

Siverek Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Metin Çokzaman da her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirterek, çocuklarin da bu anlamda farkli ve özel bir yere sahip oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA